Uşak Üniversitesi'nden Manda Karşısında Mehmet Akif Ersoy'un Duruşu konferansı

Uşak Üniversitesi 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında özel konferans düzenledi.
Uşak Üniversitesi'nden Manda Karşısında Mehmet Akif Ersoy'un Duruşu konferansı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Topluluğu tarafından özel konferans düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta hem İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy hem de marşımızın yazılmasına vesile olan aziz şehitlerimiz anıldı.

Burada konuşma yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş “Akif, okumakla anlatmakla bitmeyecek büyük bir hazinedir. Onun için bütün gençlerimizin Akif’i çok iyi tanıması, Akif’in hayatını çok iyi bilmesi gerekir. Kurtuluş Savaşı yıllarında şehir şehir gezerek insanları Kurtuluş Savaşı’na katılmaya teşvik edişi, maddi durumu çok kötü olmasına rağmen İstiklal Marşı için verilen parayı kabul etmeyecek kadar asil duruşu iyi bilinmelidir. Siz gençlere çok büyük görevler düşüyor. Sizlerin yapacağı her bilim her buluş her yeni fikir bizleri daha ilerilere taşıyacaktır.” dedi.

UŞAK'TA MEHMET AKİF ERSOY'UN ANISINA KONFERANS DÜZENLENDİ!

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Topluluğu tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Manda Karşısında Mehmet Akif Ersoy'un Duruşu" adlı konferans gerçekleştirildi.

konferans-2-001.jpg

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Topluluğu tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Manda Karşısında Mehmet Akif Ersoy'un Duruşu" adlı konferans gerçekleştirildi.

konferans-3-001.jpg

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Caner Arabacı "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Manda Karşısında Mehmet Akif Ersoy'un Duruşu" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Arabacı konuşmasında İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini detaylı olarak aktararak Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen konferansta Mehmet Akif Ersoy'un aslında sadece bir şair olmadığı, aynı zamanda sporcu, araştırmacı ve bilim insanı da olduğu vurgulanırken Mehmet Akif'in vatan aşkının tüm gençlere örnek olması gerektiği ifade edildi.