Üniversiteye Hazırlık Programı Nasıl Yapılmalı

Üniversite hazırlığı yapan kişilerin belirli bir programa göre hareket etmeleri, sosyal yaşam dengesi konusunda hassas davranmaları son derece önemlidir.
Üniversiteye Hazırlık Programı Nasıl Yapılmalı

Yani sadece dersten ibaret bir hazırlık süreci yerine sosyal hayatın da olduğu dersler olmalıdır. En temelde doğru bakış açısını oluşturmak, çalışma şeklinde de etkili olacaktır. Ancak daha da önemli olan düşüncelerin gerçekleşmesi için yapılması gerekenler ve düzenli şekilde buna uymak titiz davranmaktır.

Hangi Derslerde Zayıf Olduğunuzu Bulun

Başarılı bir sınav sonucu almak için hangi derslerde zayıf olduğunuzu bulmak ve buna odaklanmak önemli bir aşamadır. Eğer sayısal derslerde zayıfsanız buna odaklanarak çözüm bulabilirsiniz. Bu şekilde puan ortalamanız da otomatik şekilde artacaktır.

Derse Göre Çalışma Programı

Her ders aynı şekilde hazırlanmamalıdır. Dersi derste dinleme mantığı çok önemlidir ve bunun üzerine sizin ekledikleriniz başarınızı artırır. Öğrenilen bilgilerin doğru tekniklerle pekiştirilmesi gerekir. Örneğin sözel derslere çalışırken sesli şekilde çalışmak akılda kalıcılığı artırır. Konuyla ilgili bol soru çözmek, sözel ders olduğu için geçiştirmemek ve dengelemek önemlidir.

Konuların Taslağını Çıkarın

Üniversite sınavına hazırlanırken tüm çalışılacak konuların genel taslağını çıkarmak, size daha kontrollü bir çalışma isteği verir. Her ders için ayrı bir dosya hazırlayabilirsiniz. Bu konulara test uygulamaları açısından bakabilirsiniz.  Yani pekiştirme, anlama, eksiklerin tespiti için de kafanızın netleşmesini sağlayacaktır.

Kaynakları Çeşitlendirin

 Birden fazla kaynaktan ders çalışmak ve değişik kaynaklardan test çözmek her açıdan avantajlıdır. Farklı yapıdaki sorulara ne kadar hakim olursanız alınan sonuçlar da o kadar iyi olur. Ayrıca aynı saatte deneme alışkanlığı da kazanın.

Düzenli Ders Ve Düzenli Sosyal Hayat

Birçok öğrenci üniversite sınavına hazırlanırken sosyal hayat konusunu ihmal edebiliyor.  Bu gibi durumlar başarının çok düşmesine neden olabiliyor. Çünkü öğrenciler devamlı bilgi yüklemesi ile karşılaştıklarında stres ve endişe seviyeleri de artıyor.