SON DAKİKA TATİL HABERİ | İlkokul ortaokul lise tüm kademelere SÜRPRİZ olağanüstü hal tatili

Türkiye'nin doğal afetlerle sınavı büyük bir hızla devam ederken okullarda yeni tatil kararı son dakika açıklandı.
SON DAKİKA TATİL HABERİ | İlkokul ortaokul lise tüm kademelere SÜRPRİZ olağanüstü hal tatili

SON DAKİKA TATİL HABERİ | İlkokul ortaokul lise tüm kademelere SÜRPRİZ olağanüstü hal tatili - Ülkemizde peş peşe yaşanan doğal afetler büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olurken ne yazık ki deprem fırtınası da etkisini sürdürüyor.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken ortaya çıkan büyük kuvvet pek çok fay hattının da harekete geçmesine neden olmuştu. Bir son dakika deprem haberi de Tokat'tan geldi.

TOKAT, SİVAS VE YOZGAT'TA 4.7 ŞİDDETİNDE DEPREM OLDU!

AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini dile getirmişti.

afad-deqrem-001.jpg

HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ?

Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği gece yaşanan 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir" denildi.

Yapılan açıklamalar sonucunda alınan güvenlik tedbirleri kapsamında belirtilen 3 ilçede alınan tedbir kararları kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretime ara verildiği ifade edildi. Bugün okullar okul binalarında yapılacak olan incelemeler nedeniyle tatil olacak...