Kütahya Şaphane'de öğrencilere trafik eğitimi verildi

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi.
Kütahya Şaphane'de öğrencilere trafik eğitimi verildi

KÜTAHYA (İHA) - Son dönemde yeniden artan trafik kazaları nedeniyle eğitim çalışmalarına ağırlık verilirken okullarda trafik eğitimi de ağırlık kazanmıştı. Bu eğitim programlarından biri de Kütahya Şaphane'de gerçekleştirildi.

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik eğitimi verildiği bildirildi. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Müdürlüğü ekiplerince Şaphane İlkokulu ve 75.yıl ilkokulu bahçesinde oluşturulan pistte öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verilirken, Ömer Halisdemir Ortaokulu ile 75.Yıl Ortaokulu öğrencilerine trafik semineri verildi.

OKULLARDA TRAFİK EĞİTİMİ HIZ KAZANDI!

Okul bahçesinde kurulan trafik eğitim parkuruna İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar ile birlikte gelerek çalışmaları yerinde izleyen Kaymakam İsmail Karakoç, çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinerek, trafikle ilgili etkinliklerin sürdürüleceğine vurgu yaptı.

trafik-egitimi.jpg

Karakoç eğitim programının ardından tüm öğrencilere kırmızı düdük dağıttı ve trafik kurallarını ihlal eden kişileri düdük çalarak uyarmalarını istedi. Öğrenciler hem eğlenceli saatler yaşadı hem de trafik kuralları hakkında bilinçlendirildi. Düzenlenen eğitim programı ve seminer sonrasında trafik polisleri ile öğrenciler hatıra resmi çektirdi.