İnternetten Uzaktan Eğitim Sistemi

Eğitim sistemi her geçen gün değişmektedir. Eğitim sisteminde iki tane farklı sistem bulunur; örgün ve yaygın eğitim. Türkiye’de birçok kişi örgün eğitimden ziyade yaygın eğitimi tercih etmektedir.
İnternetten Uzaktan Eğitim Sistemi

Bu da biraz hem eğitim alıp hem de geçimini sağlayabilmesi için çalışması gerektiğinden kaynaklanmaktadır. Yaygın eğitim dediğimiz eğitim sistemi, herhangi bir eğitim kurumundan eğitim almadan eğitim görmektir.

Eğitim Sistemi Değişiyor

Bunun en yaygın olan sistemlerden bir tanesi, internet üzerinden yapılan eğitimler olmuştur. Yaygın eğitim aslında ilk başta Anadolu Üniversitesi’nde, Açık Öğretim Fakültesi veya AÖF adı altında başlamıştır ve hala devam etmektedir, fakat internet üzerinden ve birçok farklı yöntemlerle yaygın eğitim geliştirilmiştir. Artık her şey teknoloji aracılığı ile yapıldığından, internet üzerinden eğitim almak ta çok kolay bir hale gelmiştir. Notlar veya gerekli kaynakları internet üzerinden indirebiliyorsunuz veya eğitimi veren kişi, elektronik posta adresinize not ve kaynakları gönderebiliyor. İnternet üzerinden ekrandan yapacağınız iş ise sadece eğitimcinin derslerini dinlemek. Artık bütün alanlarda internetten eğitim alabiliyorsunuz. Hatta öyle ki, artık mesleki alanlarda da uzaktan eğitim sistemi ile kurslar verilip sonrasında sertifikalar dağıtılmaktadır.

Yaygın eğitim ne kadar avantajlı ve ne kadar doğru diye soracak olursanız, aslında bu tamamen eğitimi alacak olan kişiye bağlıdır. Kimi öğrenciler veya kişiler ders ortamında eğitim almayı sevmez ve dolayısıyla internetten dersleri takip etmek ister veya bazı bireyler, ders ortamında eğitmeni canlı dinleyerek dersi takip etmek ister. Buna rağmen yaygın ve internet üzerinden eğitim çok yaygın hale gelmiştir. Artık neredeyse eğitim alanların yüzde 50’den fazlası internet üzerinden eğitim almaktadır. Bu şekilde hem eğitimini tamamlayabiliyor, hem de çalışabiliyor veya diğer meşgalelerle uğraşabiliyor. İnternetten bakarsanız, internet üzerinden eğitim hakkında daha geniş bilgi alabilir ve hangi eğitim kurumlarının internet üzerinden eğitim verdiğini öğrenebilirsiniz.