2024 LGS sınavı ne zaman olacak? Bakan Tekin tarihi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024 LGS sınav tarihini açıkladı. 2024 LGS sınavı ne zaman, bu sene LGS hangi tarihte yapılacak belli oldu.
2024 LGS sınavı ne zaman olacak? Bakan Tekin tarihi açıkladı

2024 LGS sınavı ne zaman olacak? Bakan Tekin tarihi açıkladı - Milyonlarca öğrenci ve velinin beklemiş olduğu 2024 LGS tarihi hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı.

Bakan Tekin yapmış olduğu açıklama ile 2024 LGS sınav tarihi olarak 2 Haziran 2024 tarihini açıkladı. İyi bir liseye girmek isteyen öğrencilerin ter dökeceği sınavda öğrenciler Pazar günü ter dökecekler. Sınavda alınan notlara göre liselere yerleştirme yapılacak.

2024 LGS SINAVI HANGİ TARİHTE, BU SENE SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik.

2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır" diyerek sınav ile ilgili duyuruları aşama aşama yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, BU SENE TATİL, YAZ TATİLİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Okulların kapanış tarihi hakkında da açıklama yapan Bakan Tekin bu sene eğitim öğretim programını 14 Haziran 2023 Cuma günü tamamlayacaklarını dile getirdi. 2024 yılı Kurban Bayramı tatili ise 15 Haziran 2024 Cumartesi günü Arefe günü ile başlayacak...