Yunanistan'dan yeni karar! Akropolis ziyaretçi sayısına kısıtlama kararı aldığını duyurdu

Yunanistan tarafından alınan karara göre Akropolis ziyaretçi sayısına kısıtlama gelecek. O tarihten itibaren geçerli olacak.
Yunanistan'dan yeni karar! Akropolis ziyaretçi sayısına kısıtlama kararı aldığını duyurdu

Yunanistan'dan yeni karar. Atina'ya hakim yüksek bir kayalık üzerinde yer alan Akropolis'e ziyaretçi sayısında kısıtlama getireceğini duyuran Yunanistan bu uygulamaya 4 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçeceğini duyurdu. Pilot programa geçeceğini söyleyen Yunanistan'ın başken Atina'daki en güzel antik tapınak olan Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirilme kararı alınmıştır.

Yapılan açıklamaya göre Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni Yunanistan'da yayın yapan Real FM ile yapmış olduğu konuşmada pilot program hakkında detaylı bilgi vermiştir. Yunanistan Kültürel Kaynakların İdaresi ve Geliştirilmesi Örgütü (ODAP) tarafından yapılan bu çalışmalar sonucunda pilot programın uygulanmasına karar verilmiştir.

ARTIK ZİYARETÇİ KISITLAMASI OLACAK

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni tarafından açıklanan bilgilere göre programın tarihi eserlerin ve bu alanlarda çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanacağı açıklandı. Ziyaretçilerin deneyimlerini de iyileştireceği söylendi.

Akropolis'i bir gün içinde ziyaret eden kişi sayısının 20 bini geçmemesi yapılan bilimsel çalışmalar sonrasında belli olmuştur. Bu yüzden de Yunanistan tarafından böyle bir karar alındı. Bu karar ise 4 Eylül 2023 tarihinden itibaren uygulanacaktır.

Bu pilot uygulamaya göre Akropolis antik kentini ziyaret etmek isteyen kişilerin saat aralıklarına göre sınırlandırılması planlanmaktadır.

4 EYLÜL 2023 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Akropolis antik kenti en güzel antik kentler arasında yer almaktadır. Bu güzel değeri her gün binlerce kişi görmeye gidiyor. Yunanistan ise antik kendi gün içinde ziyaretçi sayısının 20 bini geçmemesi gerektiğini açıklayarak ziyaretçi sayılarına kısıtlama getirileceğini söyledi.

Söz konusu pilot uygulama ise 4 Eylül 2023 tarihinden itibaren uygulamaya geçecektir.