Ülke büyük facia yaşamıştı! 6,7’lik depremde ölü ve kayıp sayısı artıyor

Dünyanın bu yıl pek çok noktasında şiddetli depremler olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 6.7’lik büyük bir depremle sarsılan Filipinler için yetkililer ölü ve kayıpların sayısının arttığını duyurdu. İşte depreme ilişkin detaylar
Ülke büyük facia yaşamıştı! 6,7’lik depremde ölü ve kayıp sayısı artıyor

Geçtiğimiz günlerde Filipinler’de 6,7 şiddetinde büyük bir deprem olmuştu. Konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer hayatını kaybedenlerin ve kayıp olanların sayısının arttığını duyurdu. Detaylar haberimizde

Depremin merkez üssü Filipinler’in güneyinde bulunan Burias bölgesi olduğu açıklandı. Aktarılan son sayıya göre depremde hayatında kaybedenlerin sayısının 6 olduğu duyuruldu. Bölgenin ajansı olan Şinhua ajansının aktarmış olduğu habere göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 6, kaybolan kişilerin sayısının ise 2 olduğu belirtildi.

screenshot-1.png

450 KİŞİNİN BAKIMA İHTİYACI VAR

Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi Direktörü Edgardo Posadas önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada depremden etkilenen ortalama 450 kişinin tıbbi bakıma ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Bunun yanı sıra yerel saat ile sabah meydana gelen 6,7’lik depremde bölgedeki evlerden bazıları hasar alırken, kısmi elektrik kesintileri de meydana gelmeye başladı.

DEPREM BÖLGESİNDE YER ALIYOR

Dünyanın sismik hareketi, yer kabuğu ve fay hatları ile yakından ilgili. Bu hareketlerin en sık görüldüğü yerlerin başında da Filipinler geliyor. Çünkü bölge Pasifik Deprem Kuşağı’nda bulunuyor. Bu sebeple aslında bölgedeki vatandaşlar bu tür şiddeti depremlere alışkın.