Ukrayna Rusya'ya İHA'lar ile saldırdı! Moskova'dan açıklama gecikmedi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Ukrayna karşı saldırıya geçerken Rusya'dan ise açıklama gecikmedi.
Ukrayna Rusya'ya İHA'lar ile saldırdı! Moskova'dan açıklama gecikmedi

1,5 senedir devam eden Rusya ve Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ukrayna ise karşı saldırıya geçti. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın uçak tipi insansız hava araçları ile Tula bölgesine saldırı girişiminin engellendiğini açıkladı.

Rusya: Kiev'in Tula bölgesine İHA'larla saldırı girişimi engellendi

RUSYA: SALDIRI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Ukrayna tarafından yapılan karşı saldırıya karşı açıklanmalarda bulunan Rusya, saldırı girişiminin engellendiğini açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı girişimine dair açıklamalarda bulundu. Bakanlık, sabah saatlerinde Kiev'in Rusya topraklarındaki tesislere 2 uçak tipi İHA ile saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi. Ayrıca İHA'ların, hava savunma sistemlerince Tula bölgesi hava sahasında yok edildiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşında son durum: Moskova'ya İHA ile saldırı düzenledi! - Yeni Bakış Gazetesi

TÜRKİYE SAVAŞIN SON BULMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın son bulması için çalışıyor. Bu kapsamda her iki taraf ile de görüşmeye devam eden Türkiye, savaşın son bulması için mücadele eden tek ülke konumundadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde Tahıl Koridoru Anlaşmasına yönelik konuştu.

Rusya: Kiev'in, Moskova ve Moskova bölgesine İHA ile saldırı girişimi engellendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda görüşmeler yaptıklarının altını çizdi. Şimdi ise gözler Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak olan zirveye çevrilmiş durumdadır. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmelerin devam ettiğini ve Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesi için yoğun diplomasi trafiğinin devam ettiğinin bilgisini de verdi.