Trump hakim karşısına çıktı suçlamaları reddetti

ABD Başkanı Donald Trump 6 Ocak Kongre baskını soruşturmaları kapsamında hakim karşısına çıktı.
Trump hakim karşısına çıktı suçlamaları reddetti

Trump hakim karşısına çıktı suçlamaları reddetti - Yönetimde olduğu süre boyunca tartışmaların odağında olan ve son seçimlerde rakibi Biden'e karşı seçimi kaybeden Donald Trump aleyhine açılan davalar sürüyor.

Bu davalardan sonuncusu ise Eski ABD Başkanı Trump'a 1 Ağustos'ta "ABD'yi yanıltmak için komplo kurma", "resmi bir süreci engellemek için komplo kurma", "resmi bir süreci engelleme ve engellemeye teşebbüs", "seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma" suçlamaları ile açılmıştı. Son derece ağır cezaları bulunan suçlamalar karşısında Donald Trump ve savunma ekibinin işi oldukça zor görülüyor.

DONALD TRUMP YARGILANIYOR!

Hakim karşısına çıkmadan önce alarm verilen ve üst düzey güvenlik önlemleri alınan Donald Trump yaptığı açıklamasında "Şimdi bozuk, hileli ve çalınmış bir seçime meydan okuduğum için gözaltına alınmak üzere Washington DC'ye gidiyorum. Bu, büyük bir onur çünkü sizler için gözaltına alınıyorum. Amerika'yı yeniden mükemmel yap." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden ise mahkemeyi takip etmeyeceğini ifade etmişti. Özellikle de 6 Ocak Kongre Baskını öncesi, esnası ve sonrasında Trump tarafından yapılan açıklamalar davanın temel taşlarını oluşturuyor. Donald Trump yapılan soruşturmalar kapsamında hakkında dava açılan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçmiş oldu.