Taliban kadınların milli parka girişini resmen yasakladı!

Taliban hükümeti kadınlara yönelik yeni yasak kararını açıklarken karar tüm dünyada tepkiye neden oldu.
Taliban kadınların milli parka girişini resmen yasakladı!

Taliban kadınların milli parka girişini resmen yasakladı! Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban hükümeti yasaklarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Kadınlara yönelik yeni yasaklar peş peşe açıklanmaya devam ederken bu yasaklarden biri daha ilan edildi. Yapılan açıklama ile kadınların Band-e-Amir Ulusal Parkı’nı ziyaret etmeleri ve parka girişleri resmen yasaklandı. Söz konusu yasak Afganistan’ın Fazilet Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanı Muhammed Halid Hanefi tarafından açıklandı.

KADINLARIN MİLLİ PARKA GİRİŞİ RESMEN YASAKLANDI!

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban yönetimi ülkede yeni yasaklarını bir bir ilan etmeye devam ederken yeni yasak kararı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

Afganistan’ın Fazilet Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanı Muhammed Halid Hanefi, kadınların park içindeki örtünme kurallarına uymadığını söyledi. Hanefi, dini görevlilerden ve güvenlik birimlerinden, bir çözüm bulunana dek kadınların parka girişini yasaklamalarını istedi.

BBC Türkçe tarafından yapılan habere göre söz konusu kişilerin milli parkın sınırları içerisinde yer alan Bamiyan sakinlerinin olmadığı ziyaret için gelen kadınlar olduğu iddia edildi. Bamiyan Şii Ulema Konseyi Başkanı Sayid Nasrullah Waezi, “Örtünme eksikliği veya kötü örtünülen türbanla ilgili şikayetler var ama bunlar Bamiyan sakinleri için değil. Başka yerlerden buraya geliyorlar" diyerek ikinci bir karara kadar kadınlara parka girişin yasaklandığı ifade edildi.