Şili'de orman yangınlarında 51 kişi hayatını kaybetti

Cuma günü Şili'de başlayan orman yangınları yapılan tüm müdahaleye rağmen devam ederken yangınlarda can kaybının 51 kişiye yükseldiği açıklandı.
Şili'de orman yangınlarında 51 kişi hayatını kaybetti

Geride bıraktığımız sene Türkiye'de de çok sayıda orman yangını yaşanmış, tüm dünyada peş peşe gelen orman yangınları haberleri büyük üzüntü yaratmıştı. Bir orman yangını haberi de Şili'den geldi.Cuma günü Şili'nin orta kesimlerinde yer alan yerleşim yerlerinde başlayan orman yangınları söndürülemedi.

Ülkede devam eden orman yangınları vatandaşları tedirgin ederken yangının etkili olduğu yerleşim yerlerinin acilen boşaltıldığı ifade edildi Yangında ilk belirlemelere göre şimdiye kadar 51 kişi hayatını kaybetti. Yangınlar devam ederken ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

ŞİLİ'DE SON DAKİKA ORMAN YANGININDA SON DURUM NE, YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Şili’nin orta kesimlerinde başlayan ve henüz söndürülemeyen orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi. Şili’nin orta kesimlerinde Cuma günü başlayan ve hala devam eden orman yangınlarında bilanço artıyor. Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi.

orman-yangini.jpg

Yetkililer, ölü sayısının artmaya devam edeceği uyarısında bulundu. Valparaiso’da yangın söndürme çalışmaları sürerken, kurtarma ekiplerinin alevlerden en çok etkilenen Vina del Mar'ın çevresindeki bölgelere ulaşmakta zorlandığı aktarıldı. Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, ülkenin 2010 yılında meydana gelen ve yaklaşık 500 kişinin ölümüne yol açan depremden bu yana en kötü felaketle karşı karşıya olduğunu söyledi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ise, ulusa yaptığı konuşmada, “Durum gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.

Şili'de 2010 senesinde 500 kişinin ölümüne neden olan yangın sonrasında ülkede büyük bir korku ve panik yaşanırken yangınları söndürmek için ekiplerin tüm güçleri ile mücadele etmeye devam ettikleri ifad edildi.