Putin'e karşı isyan çıkarmıştı! Wagner lideri Prigojin'in özel jeti düştü!

Rusya’da bir süre önce ayaklanma çıkaran Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in içerisinde bulunduğu özel jetin düştüğü açıklandı. Rus haber ajansı TASS bu haberi son dakika olarak duyurdu.
Putin'e karşı isyan çıkarmıştı! Wagner lideri Prigojin'in özel jeti düştü!

Rusya’dan önemli bir uçak kazası haberi geldi. Rus haber ajansı TASS’ın son dakika olarak duyurduğu bu haber tüm dünyada yankılandı. Tver’de bir uçağın düştüğü haberi verilirken bu uçağın içerisinde Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de olduğu belirtildi.

ÖZEL JETİ RUSYA MI DÜŞÜRDÜ!

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’na dayandırılan bilgilere göre Yevgeniy Prigojin Tver’de düşen özel jet içerisinde yer alan 10 yolcu arasında bulunuyor. Ayrıca Wagner’e yakın kaynakların Telegram kanallarından da uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından vurularak düşürüldüğü iddia ediliyor. Ancak bu bilgi şu ana kadar sadece iddia olarak geçiyor. Herhangi bir şekilde resmi ağızlardan bu bilgi doğrulanmadı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bugün yazılı bir açıklama yapmış ve Moskova’dan St. Petersburg’a giden özel bir uçağın Tver bölgesinde düştüğünü ve 10 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Bu kaza resmi kaynaklardan doğrulanırken yolcuların içerisinde Yevgeniy Prigojin’in olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

PUTİN'E KARŞI İSYAN ÇIKARMIŞTI!

Yevgeniy Prigojin 24 Haziran’da Wagner grubu adı verilen paralı askerlerle beraber bir ayaklanma çıkarmıştı. Putin yönetimine karşı çıkan bu ayaklanma büyük ses getirmişti. Hatta Yevgeniy Prigojin’in paralı askerlerle Moskova’ya doğru hareket etmişti. Bu sırada yapılan görüşmeler sonucunda Yevgeniy Prigojin ve paralı askerleri yoldan geri dönmüş ve Moskova yönetimi ile anlaşma sağlanmıştı. Bu isyan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşlenko’nun devreye girmesi ile sona ermişti. Yevgeniy Prigojin aldığı garanti ile isyandan vazgeçmişti. Ancak kaza haberleri doğruysa Yevgeniy Prigojin’in ömrrü pek de uzun olmadı.