Lukaşenko açıkladı! Wagner hayatta ve Belarus'ta yaşayacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yaptığı açıklamasında Prigojin'in ölümünü ev Wagner'in geleceğini değerlendirdi.
Lukaşenko açıkladı! Wagner hayatta ve Belarus'ta yaşayacak

Lukaşenko açıkladı! Wagner hayatta ve Belarus'ta yaşayacak - Tüm dünyada büyük bir dalgalanmaya neden olan Prigojin'in ölümü beraberinde suikast iddialarını da gündeme taşımıştı.

Rusya'da darbe girişimi yaşanmış ve hatırlanacağı üzere Prigojin yönetimindeki Wagner adı verilen paralı askerler Moskova yönetimini devirmeye çalışmıştı. Yaşanan askeri darbe girişimi Moskova yönetimi tarafından bastırılmış, gözler Putin'e çevrilmişti.

PRİGOJİN UÇAK KAZASINDA ÖLDÜ, GÖZLER WAGNER'E ÇEVRİLDİ!

Rusya'da yaşanan uçak kazasında içerisinde Prigojin'in de yer aldığı çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Uçakta Wagner'in sağ kolunun da olması suikast iddialarını güçlendirirken konu hakkında çok sayıda spekülasyon meydana gelmişti. Konu hakkında son açıklama ise Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko tarafından yapıldı.

Rusya'da Tver kentinde düşen uçakta hayatını kaybeden Wagner'in patronu Yevgeni Prigojin’nin ardından Rus paralı savaşçı grubu Wagner'in Belarus'ta olduğunu ve burada yaşamaya devam edeceğin ilan etti. Lukaşenko “Wagner yaşıyor ve Wagner Belarus'ta yaşayacak" ifadelerini kullanırken “Vladimir Putin'i tanıyorum. O düşünceli bir adam ve çok soğukkanlı. Bunu yapanın o olduğunu hayal edemiyorum. Kaza çok acımasız ve amatördü” diyerek söz konusu ölüm emrini veren kişinin Rusya Devlet Başkanı Putin olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Wagner ordusunun yaklaşık 10 bin üyesinin Belarus'ta olduğu ve burada varlıklarını sürdürmeye devam edecekleri ifade edildi.