Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi Pulhwasal-3-31 testi!

Geliştirdiği silahlarla dünyaya meydan okuyan Kuzey Kore Pulhwasal-3-31 adını verdiği yeni stratejik seyir füzesini test etti.
Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi Pulhwasal-3-31 testi!

Güney Kore ve Amerika'ya sık sık gerçekleştirdiği meydan okumaları ile tüm dünya tarafından yakından takip edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un yeni silahının testinde bir kere daha kameraların karşısına geçti. “Pulhwasal-3-31” adı verilen yeni füze denizaltından ateşlenerek test edildi.

Komşu ülkeleri tedirgin eden silah testleri ile adından söz ettiren Kuzey Kore bu testlerden bir yenisini daha gerçekleştirdi. Fırlatılan 2 ayrı füzenin Doğu Denizi üzerinde 123 dakika ve 124 dakika boyunca uçtuğu belirtilirken silah testi sonuçlarının olumlu olduğu ifade edildi. Yeni silah sistemi Güney Kore'de tedirginlik yarattı.

KUZEY KORE YENİ FÜZESİNİ TEST ETTİ!

Uzak Doğu’da ardı ardına gerçekleştirdiği silah testleri ile ABD ve Güney Kore’ye meydan okuyan Kuzey Kore'den dün yapılan füze denemesine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, denizaltından fırlatılan stratejik seyir füzesi “Pulhwasal-3-31”in Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un denetiminde başarıyla test edildiği bildirildi. Fırlatılan 2 ayrı füzenin Doğu Denizi üzerinde 123 dakika ve 124 dakika boyunca uçtuğu belirtilirken, test atışlarının komşu ülkelerin güvenliği üzerinde bir etkisinin olmadığı vurgulandı.

test.jpg

Nükleer denizaltı inşası konusunda bilgi aldı Silah testinin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren ülke lideri Kim Jong-Un'un, nükleer denizaltı ve diğer yeni tip savaş gemilerinin inşası hakkında da yetkililerden detaylı bilgi aldığı kaydedildi. Mevcut güvenlik durumu ve potansiyel tehditlerin Kuzey Kore'yi deniz egemenliğini savunma çabalarını artırmaya mecbur bıraktığını söyleyen Kim, güçlü bir donanmaya sahip olmanın önemine dikkat çekti. Kim, deniz kuvvetlerinin nükleer silahlara erişiminin devletin nükleer stratejik gücünün inşası için “temel bir gereklilik” olduğunu vurguladı.

Hatırlanacağı üzere Güney Kore tarafından da dün bir açıklama gelmiş ve Pyongyang'ın ülkenin doğu kıyısından birden çok seyir füzesi fırlattığı dile getirilmişti. İki ülke arasındaki gerginlik tüm dünya tarafından yakından takip edilirken yeni geliştirilen silahlar bölgede bir tehdit unsuru olarak gösteriliyor.