Japonya depremle sarsıldı TSUNAMİ alarmı verildi!

Dünyada sismik hareketlilik tüm hızı ile devam ederken son dakika deprem haberi Japonya'dan geldi.
Japonya depremle sarsıldı TSUNAMİ alarmı verildi!

Japonya depremle sarsıldı TSUNAMİ alarmı verildi! - Yerküre yeni depremlerle sarsılmaya devam ederken yeni deprem haberi Japonya'dan geldi. Japonya açıklarında 6.6 şiddetinde deprem meydana geldiği açıklandı.

Dünyada en çok depremin yaşandığı ülkelerin başında yer alan ve depreme dayanıklı şehirleri ile dikkat çeken Japonya'da yeni bir depremin daha meydana geldiği duyuruldu. Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) tarafından yapılan açıklamada Pasifik Okyanusu'ndaki Torişima adası açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği duyuruldu.

PASİFİK OKYANUSU DEPREMLE SARSILDI!

Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) tarafından yapılan açıklamada yerel saatle 11.00'da ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından ülkede tsunami alarmı verildi. Yaşanan depremin ardından ülkede verilen tsunami alarmı kısa süreli paniğe neden oldu.

Japonya Meteoroloji Ajansı tarafından yayımlanan uyarıda Torişima adasının konuşlandığı İzu takımadaları için 1 metre yüksekliğinde tsunami uyarısı yapıldığı ilan edildi. Yerel saatle 11.10'da yapılan uyarıda tsunami dalgalarının saat 11.30'da İzu takımadalarına, 11.50 civarında da Haçijooci adalarına ulaşabileceği ifade edildi.

Başkentin güneyinde yer alan takım adalar idari olarak Tokyo yönetimine bağlı bulunuyor. Ülkede yaşanan depremin ardından tsunami uyarısı nedeni ile tedbir alındığı belirtiliyor.