İzmir'de Yunanistan'ın geri ittiği 132 göçmen kurtarıldı

Göçmenlere karşı uyguladığı sert politika ile sık sık gündeme gelen Yunanistan tarafından geri itilen göçmenleri Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.
İzmir'de Yunanistan'ın geri ittiği 132 göçmen kurtarıldı

Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından bu ülkede yaşayan milyonlarca kişi başka ülkelere göç etmeye başlarken Türkiye en çok göç alan ülkelerin başında yer almıştı. Avrupa Birliği ve Yunanistan göçmenlere karşı sert tutum takınırken Yunanistan'ın yaptığı insanlık dışı davranışlar eleştirilere konu olmuştu.

Özellikle de deniz ulaşımı ile ülkeye kaçak girmeye çalışan mültecilere karşı son derece sert bir tutum izleyen ve mültecilerin botlarını bile batıran Yunanistan bu seferde mültecileri Türk kara sularına itti. Türk kara sularına itilen mültecileri Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

YUNANİSTAN'IN GERİ İTTİĞİ MÜLTECİLERİ SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ KURTARDI!

İzmir açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 132 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

yunanistan-2.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir'in Karaburun, Dikili ve Çeşme açıklarında, lastik botlar ve can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

yunanistan-3.jpg

Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itildiği tespit edilen toplam 132 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı.

yunanistan-4.jpg

Karaya çıkartılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Yunanistan'ın sert tutumu bir kere daha eleştirilere neden olurken pek çok kişinin denizde ölüme terk edilmesi tepki çekti.