İsrail ordusu mülteci kampını vurdu 25 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusu 2 farklı mülteci kampına eş zamanlı olarak saldırı düzenlerken saldırılarda 25 kişi hayatını kaybetti.
İsrail ordusu mülteci kampını vurdu 25 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Hamas tarafından müzik festivaline düzenlenen saldırının ardından Filistin'e savaş açmış ve büyük bir saldırıya geçmişti. ABD başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden destek alan İsrail saldırıların dozunu arttırmış ve binlerce masum canı hedef gözetmeksizin katletmişti.

Öldürülen kişilerin büykü bir bölümünün çocuk ve kadınlardan oluşması bile İsrail'i durduramazken yapılan tüm çağrılara rağmen İsrail insani ateşkesi bile kısa sürede bozmuş ve yeniden saldırılara başlamıştı. Süreçte İsrail hastane, mülteci kampı, ibadathane ve okulları da vurmuştu.

İSRAİL CİBALİYE MÜLTECİ KAMPINI VURDU!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda en az 20 Filistinli hayatını kaybederken, Batı Şeria’da bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıda 5 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına 72 gündür devam ediyor.

İsrail ordusu sabah saatlerinde Cibaliye Mülteci Kampı’nda Shehab ailesine ait daireyi hedef aldı. Saldırıda en az 20 Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 100 kişi de yaralandı. Çevredeki binaların da büyük hasar gördüğü saldırının ardından aralarında çocuklarında bulunduğu ölü ve yaralılar çevredeki sağlık tesislerine götürüldü. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından daha önce yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki 36 hastaneden sadece 11’inin kısmen işlevsel olduğu belirtilmişti.

Saldırılar tüm hızı ile devam ederken İsrail dünyanın ateşkes çağrılarına kulaklarını tıkamaya devam ediyor. İsrail'in mülteci kamplarını vurmaya devam ederken çocuklar ve kadınların korunması için geçici ateşkes çağrısı bir kere daha gündeme taşındı.