İsrail Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladı

Dün Şifa Hastanesi'ne ve yaralı taşıyan ambulanslara saldıran İsrail bu seferde Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladı.
İsrail Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladı

Amerika başta olmak üzere Avrupalı ülkelerden aldığı destekle her geçen gün biraz daha katliamlarını arttıran İsrail dün Şifa Hastanesi ile yaralıları taşıyan ambulanslara yaptığı saldırının ardından bu seferde bir çocuk hastanesini bombaladı.

Yaşananlara karşı dünyadan cılız tepkiler yükselmeye devam ederken kaderi ile baş başa bırakılan Filistin'de ise ne yazık ki can kayıpları her geçen gün biraz daha artıyor. Ölenlerin büyük bir bölümünün kadınlar ve çocuklar olması tepki çekmeye devam ederken İsrail hastaneleri vurmaya devam ediyor.

İSRAİL BU SEFER NASR ÇOCUK HASTANESİNİ BOMBALADI!

7 Ekim tarihi itibari ile başlayan İsrail Filistin savaşında ne yazık ki insanlık dramı her geçen gün biraz daha büyürken ne yazık ki çocuklar ve kadınlar hayatlarını kaybetmeyi sürdürüyor. Artan vahşet görüntüleri sonrasında yapılan ateşkes çağrılarına kulaklarını tıkayan İsrail sığınmacıların yer aldığı Usame Bin Zeyd okulunu bombalamış, ardında da Şifa Hastanesi ve hasta taşıyan ambulanslar bombalanmıştı.

İsrail ordusunun, Gazze’nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu duyuruldu. İsrail tarafından savaşın ilk gününden bu yana Filistin'e 18 bin ton bomba atıldığı, atılan bu bombaların Hiroşima'ya atılan bombanın 1.5 katı büyüklüğünde olduğu ifade edildi.

Saldırılarda 200 binden fazla bina zarar görürken 32 bin 500 binanın ise tamamen yıkıldığı ifade edildi. Ülkede yer alan 35 hastaneden 12'si ise yapılan saldırılar sonucu hasar alması ya da yakıt eksikliği nedeni ile hizmete kapatıldı.