İsrail ile Hamas arasında 6. esir takası süreci tamamlandı

Tüm dünyanın yakından takip ettiği İsrail ve Filistin savaşında geçici ateşkes ilan edilmişti. Süreçte 6. esir takası başlarken ateşkes 1 gün daha uzatıldı.
İsrail ile Hamas arasında 6. esir takası süreci tamamlandı

Hamas tarafından festival alanına yapılan saldırının ardından başlayan İsrail-Filistin savaşı şiddetlenerek artmış, İsrail hastane, okul ve kamplara dahi saldırılar düzenlemişti. Yapılan saldırılarda çocuk ve kadınlar başta olmak üzere binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Özellikle de ABD ve diğer Avrupa ülkelerinin desteğini arkasına alan İsrail saldırıların dozunu her geçen gün arttırırken Türkiye'nin yoğun diplomasi trafiği sonrasında geçici ateşkes ve esir takası başlatılmıştı. Alınan karar sonrasında 6. esir takası süreci tamamlandı.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA 6. ESİR TAKASI YAPILDI!

İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’da başlayan 4 günlük insani aranın 2 gün uzatılmasının ardından, Hamas’ın bir grup esiri daha serbest bıraktığı bildirildi. İsrail, 10 İsrailli ile 4 Taylandlının Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edildiği belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insani aranın 6’ncı gününde Hamas'ın serbest bıraktığı esirler arasında 5 kadın ve 5 çocuk bulunduğunu duyurdu. Ansari, serbest kalan İsrailli esirlerin 1’inin ABD, 1’inin Hollanda ve 2’sinin Almanya çifte vatandaşlığının da bulunduğu bilgisini paylaştı.

Majed el-Ansari, Hamas tarafından esir bırakılanlar arasında ayrıca 2 Rusya vatandaşının da bulunduğunu açıkladı. Rus ve Taylandlıların “anlaşma çerçevesi dışında” bırakıldığını ifade eden Ansari, serbest kalan 10 İsrailli esir karşılığında 16’sı çocuk ve 14’ü kadın 30 Filistinli tutuklunun serbest bırakıldığını sözlerine ekledi. “Filistinli Cesur Kız” Tamimi de serbest bırakılanlar arasında yer aldığı açıklandı. Tamimi hatırlanacağı üzere 16 yaşında yapılan gösterilerde göz altına alınmış ve cesur tavırları ile tüm dünyada gündem olmuştu.