İsrail ile Filistin 4 günlük ateşkeste anlaştı! Esir takası ne zaman yapılacak?

İsrail ile Filistin arasında esir takası nedeniyle varılan ateşkes anlaşmasına dair yeni bir açıklama yapıldı. İsrail ile Filistin esirleri ne zaman takas edecekler?
İsrail ile Filistin 4 günlük ateşkeste anlaştı! Esir takası ne zaman yapılacak?

7 Ekim’de başlayan İsrail – Filistin savaşında tam bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere 15 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Yaklaşık 1,5 aydır bombalar altında yaşayan Gazze halkı için önemli bir gelişme yaşandı. İsrail ile Filistin esir takası için çatışmalara insani ara verilmesi konusunda anlaşma sağladılar.

CUMA GÜNÜNDEN ÖNCE BAŞLAMAYACAK!

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin ne zaman devreye gireceği büyük bir merakla cevabını bekliyor. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi son bir açıklama yaparak bu sürecin hemen başlayamayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada bu sürecin Cuma gününden önce başlamasının mümkün olmadığı bildirildi.

İSRAİL YÜKSEK MAHKEMESİ REDDETTİ!

İsrail Yüksek Mahkemesi tarafında esir takasına dair de bir karar alındı. Filistin ile yapılan esir takası anlaşmasına itiraz edilmişti. Mahkeme yapılan bu itirazı reddetti.

1986 yılında kurulan Almagor Derneği Filistin ile varılan esir takası anlaşmasına itiraz etmişti. Mahkemeden bu itirazın reddedilmesine dair karar çıktı. Kararın gerekçesinde ise esir takasının mahkemenin müdahale etmesinin gerekli olmadığı siyasi bir mesele olduğuna vurgu yapıldı.

50 İSRAİLLİ ESİRE KARŞILIK 150 FİLİSTİNLİ TUTUKLU!

İsrail ile Hamas arasında yapılan anlaşma gereği Gazze Şeridi’nde Hamas’ın elinde esir bulunan 50 kişinin sebest bırakılması karşılığında İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 150 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakılacak. Bu süre içerisinde de taraflar çatışmalara son verecekler. 4 gün çatışma yaşanmayacak ve insani ihtiyaçlar için ara verilecek. Bu süreçte Gazze’ye tüm dünyadan insani yardım ulaştırılabilmesi için hazırlıklar başladı. Türkiye’den de bu yönde sivil ve devlet kaynaklı hazırlıklar yapıldığı bildirildi.