İsrail Hamas savaşı aylarca devam edebilir! Savaşta 17. gün belli oldu

İsrail ve Hamas arasında başlayan çatışmaların savaşa dönmesinin üzerinden tam 17 gün geçti. Savaşın 17. Gününde İsrail, Gazze’ye acımasız bir şekilde saldırmaya devam ediyor. İsrail’in kara harekatının aylarca sürebileceği belirtildi.
İsrail Hamas savaşı aylarca devam edebilir! Savaşta 17. gün belli oldu

İsrail yaptığı son açıklamasında Gazze’ye yapacağı kara harekatını ertelendiğini duyurdu. Şu anda hava operasyonlarına ağırlık veren İsrail, Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Gazze’ye yönelik yapılan bu operasyonların aylarca sürebileceği belirtildi.

iss.png

1, 2, 3 AY BOYUNCA SÜREBİLİR

7 Ekim sabah saatlerinde Hamas’ın İsrail’e başlattığı operasyondan sonra İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bugün 17. Güne girildi. Konuya ilişkin İsrail Savunma Baanı Yoav Galant Hava Kuvvetleri Harekat Komutanı, bu savaştan sonra Hamas’ın olmayacağını ifade ederek, “Gazze'deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak" dedi.

screenshot-6.png

17 TIRLIK YARDIM GAZZE’YE ULAŞTI

Bölgede insani dram tüm dünyanın konuştuğu bir konu olurken, geçtiğimiz gün İsrail Refah Sınır Kapısı’nı açarak Gazze’ye gelen yardımları kabul etti. 17 tırlık konvoyda yakıt tankerleri de bulunuyor.

İSRAİL YANLIŞLIKLA MISIR’I VURDU

İsrail, Gazze’ye yönelik bombalamalarına devam ederken, yanlışlıkla Mısır’a ait olan bir karakolu vurduğunu duyurdu. Saldırıdan hemen sonra Tel Aviv’den gelen açıklamada bu saldırının yanlışlıkla yapıldığını belirtti. Mısır yönetimi ise yaptığı açıklamasında, İsrail’in kendileri ile iletişime geçtiklerini ve durumu anlattıklarını belirtti. Mısırlı askerler saldırıda hafif yaralandı.