İsrail Gazze'de hastane bombaladı 500 kişiyi öldürdü!

İsrail’in Gazze’ye saldırıları oldukça şiddetli bir şekilde devam ederken savaşta bile görülemeyecek saldırılar oluyor. İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi bombaladığı ve 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
İsrail Gazze'de hastane bombaladı 500 kişiyi öldürdü!

İsrail ile Filistin Arasında yaşanan savaşta insanlığı utandıracak saldırılar meydana geliyor. Gazze’yi bombalamaya devam eden İsrail’in şimdi de bir hastaneyi hedef alarak bombaladığı açıklandı. Gazze’de bulunan El-Ehli, Baptist Hastanesi’ne hava saldırısı düzenleyen İsrail kuvvetleri bu hastanede bulunan 500 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

İSRAİL HASTENE BOMBALADI!

Filistin Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre bu saldırı neticesinde 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

EL CEZİRE MUHABİRİ KATLİAMI ANLATTI!

Gazze’de yaşanan saldırıları yakından takip eden El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh ise son gelişmeleri aktararak, “Tanık olduklarımız gerçekten çok korkunç. Çocukların, kadınların, yaşlı insanların ve gençlerin parçalanmış bedenlerini gördük. Bombalar hastanenin çevresine düşmedi, tam merkezine düştü. Gördüğümüz tablonun dehşetinden konuşmakta güçlük çekiyoruz. Çuvallara doldurulan et yığınlarını gördük. Burada savaş yok, bu bir savaş değil katliam.” dedi.

İsrail cephesinden ise hastane saldırısına dair bir açıklama yapılmadı. İsrail ordusu yetkilileri yapılan saldırıya dair ellerinde bir veri olmadığını ifade etmekle yetiniyorlar.

BM ATEŞKES İSTİYOR!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, Gazze'de sivillerin giderek daha kısıtlı bir alana sıkıştığını belirtti ve gidecek neredeyse hiçbir yerleri olmadığını söyledi. Sivillerin temel ihtiyaç maddelerinin tükendiği konusunda uyaran Msuya, yardıma erişim için ateşkes çağrısında bulundu.

SAVAŞ BÜYÜYEBİLİR

İsrail ile Filistin arasında savaş çok kanlı bir hal aldı. Gazze’ye yapılan saldırıların şiddeti her geçen gün artarken sivillerin hedef alınması büyük tepki çekiyor. Bölgede savaşın her an farklı yerlere de sıçramasından endişe edilirken ABD’nin ve İngiltere’nin İsrail’i destekliyor olması çok büyük bir savaşın fitilinin ateşlenmesini körüklüyor.