İran'dan İsrail'e Gazze resti! Kara harekatı başlarsa diyerek uyardılar!

İsrail ile Filistin arasındaki savaşta İran’dan rest geldi. İsrail’in Gazze’ye kara saldırısı düzenlemesi durumunda İran çatışmaların yayılmamasını kimsenin garanti edemeyeceğini duyurdu.
İran'dan İsrail'e Gazze resti! Kara harekatı başlarsa diyerek uyardılar!

İsrail İle Filistin arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Özellikle Gazze’de İsrail’in saldırıları çok sayıda masum sivilin hayatını kaybetmesine neden oluyor. İsrail ile Filistin arasındaki savaş ile alakalı olarak İran’dan çok dikkat çeken bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullayihan bir açıklama yaparak İsrail’i uyardı.

İRAN İSRAİL’İ UYARDI!

İsrail’in Gazze’ye kara harekatı başlatması durumunda olabilecekleri belirten İran Dışleri Bakanı Hüseyin Abdullayihan, “İsrail eğer Gazze’ye kara harekatı başlatırsa buna kimse sessiz kalmayacaktır. Durum kontrol edilemeyecek hale gelecektir. Buna bağlı olarak çatışma alanları da yayılacaktır. Savaşın ve krizin boyutunun yayılmasını önlemek isteyenler öncelikle Gazze’deki sivillere yönelik barbarca saldırıları önlemelidirler.” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Ortadoğu’da tura çıkarak Katar, Irak, Suriye ve Lübnan’da temaslarda bulundu. Lübnan’da Hizbullah ile görüşen Hüseyin Abdullayihan çeşitli senaryolar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Bölgede herkesin parmaklarının tetikte olduğunu söyleyen Hüseyin Abdullayihan, “Gazze’ye yönelik saldırılar derhal durmalıdır. Diplomasi için halen daha küçük de olsa lans var. Ancak yarın bunun için çok geç olacak. Bu suçlar hemen durdurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ABD’DEN İRAN AÇIKLAMASI!

İsrail ile Filistin savaşı hakkında değerlendirme yapan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “İsrail ile Lübnan sınırında yeni bir savaş çıkabilir. İran’ın bir şekilde sıcak çatışmaya girmeyi tercih edebileceğini göz ardı edemeyiz. Her türlü olasılığa karşı hazırlıklar yapılmalıdır. İran’ın bu tercihi yapması durumunda savaş farklı bir noktaya evrilebilir. Bu bir risk ve bu riski dikkate almak zorundayız.

ABD’nin iki uçak gemisini Ortadoğu’ya göndermesinin nedeni işte bu İran riskidir. Savaş alanını genişletmek isteyenlere bu bir mesajdır. ABD gerektiğinde müdahale ederek caydırıcı bir görev yapmak için hazırlıklarını yapıyor.” dedi.