İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'dan Gazze yardımı açıklaması

Gazze'ye insani yardımların başlatılması için yürütülen çalışmalar hakkında yeni bir açıklamada İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron tarafından yapıldı.
İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'dan Gazze yardımı açıklaması

İsrail dünyanın itirazlarına rağmen ABD'den aldığı destekle bombalamaya devam ederken Gazze Şeridi'ne insani yardım için alternatif yöntemler aranmaya başlanmşıtı. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından yapılan deniz yolu ile insani yardım koridoru çağrısına İngiltere'den yanıt geldi.

İngiltere Dışişleri Başkanı Cameron ortaya atılan deniz koridoru fikrine sıcak bakmadıklarını belirterek böyle bir deniz koridorunun oluşturulmasının aylar sürebileceğini ifade etti. Gazze'de açlık ve susuzluğa bağlı ölümler artarken Ramazan ayı öncesinde gıda yardımları bir kere daha gündeme taşınmış ve İsrail'e insani yardımlara izin verilmesi çağrısı yapılmıştı.

GAZZE'YE RAMAZAN ÖNCESİ İNSANİ YARDIM YAPILACAK MI?

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, dünyanın birçok ülkesi bölgeye insani yardım ulaştırmak için yeni yollar arıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bugün Güney Kıbrıs üzerinden Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım koridoru açılacağını duyurmasının ardından İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron açıklama yaptı.

Cameron, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üzerinden Gazze Şeridi’ne yardım götürmek için planlanan deniz koridorunun bütünüyle başlamasının aylar süreceğini söyledi. ABD öncülüğündeki planı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Cameron, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki İsrail limanı Aşdod'a derhal yardım girmesine izin verilmesi çağrısında bulunarak, “Gemiler bugün Kıbrıs'tan Aşdod'a yardım götürebilir” dedi.

İngiltere olarak kendilerinin Güney Kıbrıs'a götürelecek olan yardımların ön incelemesini üstleneceğini belirten Cameron, talep edilmesi durumunda bu yardımların sağlanması ve ulaştırılmasında da görev alabileceklerini kesin olarak ifade etti. Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramına karşı gözler bir kere daha İsrail'e çevrildi.