Hangi ülke kimi destekliyor? İsrail mi Filistin mi? Liste şoke edici

Tüm dünya geçtiğimiz günlerde bir gerginlikle başlayan ve resmen savaş halini alan İsrail ve Filistin'i konuşuyor. Pek çok ülke tarafını açıklarken vatandaşlar hangi ülke kimi destekliyor? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar
Hangi ülke kimi destekliyor? İsrail mi Filistin mi? Liste şoke edici

İsrail ve Filistin arasındaki savaş tüm hızıyla devam ediyor. Aktarılan son habere göre Gazze’de hayatını kaybeden İsraillilerin sayısının 1000 olduğu açıklandı. İsrail tarafından bugün akşam saatlerinde yapılan son açıklamaya göre Gazze’nin o kenti için saat 17.00 uyarısı geldi. Kente büyük saldırı yapılacağı uyarısı sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Savaş tüm hızıyla devam ederken, İsrail ve Filistin’in hangi ülkeler tarafından desteklendiği de merak ediliyor. Hangi ülke Filistin’i destekliyor, hangi ülke İsrail’i destekliyor?

TÜRKİYE KİMİ DESTEKLİYOR?

Türkiye’nin de bu gerginlik karşısındaki durumu da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında, “Türkiye olarak tarafların talep etmesi halinde esir takası dâhil her türlü ara buluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim” demişti. Aynı zamanda Erdoğan, arabuluculuk açısından hem Filistin Devlet Başkanı Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefon görüşmesi yaptı.

Bununla birlikte Gazze’nin ihtiyacı olan temel malzemelerin karşılanması için hazırlık yapılacağının da altını çizen Erdoğan, “Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerinin tedariki konusunda da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

HANGİ ÜLKE İSRAİL’İ DESTEKLİYOR?

Ülkelerden savaş karşısında peş peşe destek açıklaması geldi. Aktarılan son habere göre ABD, Almanya, İtalya, İngiltere, Çekya, Yunanistan, Avusturya, Polonya, Estonya, Litvanya gibi ülkeler İsrail’i desteklediklerini ve Hamas’ın yaptıklarını terör eylemi olarak gördüklerini belirtti.

HANGİ ÜLKE FİLİSTİN’İ DESTEKLİYOR?

Filistin’i destekleyen ülkelerin başında İran geliyor. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaptığı açıklamasında beklenmedik bu saldırıyı desteklediklerini belirterek, “Gurur verici” ifadesini kullandı.