Gürcistan'da yeni başbakan İrakli Kobakhidze oldu

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili’nin istifasının ardından boşalan koltuğuna Gürcü Hayali Partisi’nin Genel Başkanı İrakli Kobakhidze oturdu.
Gürcistan'da yeni başbakan  İrakli Kobakhidze oldu

Dünyada küresel siyaset sahnesi büyük bir hızla değişmeye devam ederken Gürcistan'da bu değişimlerden birini yaşadı. Hatırlanacağı üzere Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ani bir kararla görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Başbakan istifa nedenini bu sene yapılacak olan genel seçimlere hazırlık olarak sunmuştu. Kararın Gürcü Rüyası'nın kurucusu milyarder Bidzina İvanişvili'nin partinin onursal başkanı unvanını geri almasından bir ay sonra gelmesi dikkat çekmişti. İstifa kararının ardından gözler ülkenin yeni başbakanı olacak isme çevrilmişti.

GÜRCİSTAN'IN YENİ BAŞBABANI KİM OLDU?

Gürcistan parlamentosu İrakli Garibaşvili’nin başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından Gürcü Hayali Partisi’nin Genel Başkanı İrakli Kobakhidze’yi ülkenin yeni başbakanı olarak seçti. Gürcistan’ın yeni başbakanı belli oldu.

Gürcistan parlamentosu, İrakli Garibaşvili’nin başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin Genel Başkanı İrakli Kobakhidze’yi ülkenin yeni başbakanı olarak seçti. Batı ve Ukrayna'ya yönelik sert eleştirileri ile bilenen Kobakhidze, 2021’den bu yana Gürcü Hayali Partisi’nin Genel Başkanlığını yürütüyor.