Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Moskova ziyareti!

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Moskova ziyareti için yeni açıklama geldi.
Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Moskova ziyareti!

Filistin ile İsrail arasında başlayan savaş ne yazık ki tüm çağrılara rağmen devam ederken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Rusya'yı ziyaret edeceği açıklandı. Hatırlanacağı üzere iki lider arasında daha önce de görüşme planlanmış ancak sonbaharda yapılması planlanan ziyaret zorunlu nedenlerle ertelenmişti.

Hamas tarafından İsrail'e yapılan saldırı sonrasında İsrail'in karşılık vermesi ile iki ülke arasında şiddetli bir savaş başlamış, İsrail ABD başta olmak üzere Avrupalı ülkelerden aldığı destekle saldırıların dozunu her geçen gün arttırmıştı. Açıklanan kısa süreli insani ateşkeste kısa sürmüş İsrail yaptığı açıklama ile saldırıları daha da arttırmıştı.

FİLİSTİN LİDERİ ABBAS RUSYA'YI ZİYARET EDECEK!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sonbaharda gerçekleştirmesi planlanan ancak ertelenen Moskova ziyareti için yeni bir tarih belirlenecek. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sonbaharda gerçekleştirmeyi planladığı ancak İsrail’in Gazze saldırılarının ardından ertelenen Moskova ziyareti için yeni tarih belirleniyor. Filistin’in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Filistin ve Rusya taraflarının Abbas’ın ziyareti için yeni bir tarih belirlemek noktasında hemfikir olduğunu söyledi.

Nofal, “Mahmud Abbas, Moskova’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyuyor ancak, yaşananlar nedeniyle yeni bir tarih belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 27 Kasım’da yaptığı açıklamada Abbas’ın Moskova ziyareti için tarihin belirlenmediğini ifade ederek, görüşmelerin sürdüğünü dile getirmişti.

Rusya savaşın ilk gününden bu yana Filistin'i desteklemiş ve ateşkes konusunda BM konseyinde Filistin lehine oy kullanmıştı. Sık sık ABD'yi de İsrail'i desteklemesi nedeniyle eleştiren Rusya liderinin Mahmud Abbas ile yapacağı görüşmeler bu nedenle yakından takip ediliyordu.