Fas depremin ardından 4 ülkeden yardımı kabul etti!

Fas depremi ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken hala yardım ekibi gitmeyen köyler olduğu açıklandı.
Fas depremin ardından 4 ülkeden yardımı kabul etti!

8 Eylül akşamı 23:10 sularında meydana gelen 7 büyüklüğünde deprem ile kabusu yaşayan Fas'ta özellikle de köylerde çok sayıda evde göçük meydana gelmişti. Yıkılan evlerin enkazı altında kalan kişiler kurtarılmayı beklerken Fas 4 ülkeden gelen yardım talebini kabul ettiğini açıkladı.

Fas'ta meydana gelen deprem başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini etkilemiş, pek çok köyde adeta taş taş üstünde kalmamıştı. Türkiye'de yaşanan büyük depremin görüntülerini andıran görüntüler gelmeye devam ederken ülkede henüz müdahale edilmeyen köyler olduğu ifade ediliyor.

FAS DEPREMİNDE SON DURUM NE, KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

7 şiddetindeki deprem ile büyük bir yıkım yaşayan Fas'ta İçişleri Bakanlığı, depremde 2 bin 122 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 421 kişinin de yaralandığını son resmi rakamlarla açıklamıştı. Depremde arama kurtarma çalışmaları 3. gününde de devam ederken aradan geçen uzun süreye rağmen halen hiç arama kurtarma ekibinin gitmediği köyler olması ölü sayısının artacağı endişesini arttırdı.

Fas hükümeti tarafından yapılan açıklamada İspanya, İngiltere, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen "arama kurtarma ekibi sevk edilmesi" yönündeki yardım tekliflerinin kabul edildiği belirtildi. Yazılı olarak açıklama yapan Fas hükümeti yardım çalışmalarını koordineli bir şekilde yapılabilmesi için tüm teklifleri titizlikle değerlendirdikleri ifade edildi.