Endonezya’daki sel ve toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Dünya doğal afetlerle sarsılmaya devam ederken Endonezya’da aşırı yağışlara bağlı olarak sel ve toprak kayması meydana gelmişti.
Endonezya’daki sel ve toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Depremler, küresel iklim değişikliği, sel, toprak kayması, kuraklık gibi doğal afetler tüm dünyada etkili olmaya devam ederken Endonezya'da meydana gelen sel ve toprak kaymasında hayatını kaybeden kişilerin sayısı 26'ya yükseldi.

Hatırlanacağı üzere Endonezya'nın Sumatra adasına şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve toprak kayması meydana gelmiş, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan son açıklamalara göre hayatını kaybeden kişilerin sayısı 26'ya yükselirken halen kayıp olan 6 kişinin ise arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildİ.

SUMATRA'DA SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILMAYA ÇALIŞILIYOR!

Endonezya'nın Sumatra adasında şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında can kaybı 26’ya yükselirken, kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Endonezya'nın Sumatra adasında dün şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında can kaybı arttı.

Ulusal Afet Önleme Ajansı (BNPB) tarafından yapılan açıklamada, sel ve toprak kaymalarında can kaybının 26’ya yükseldiği belirtilerek, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Açıklamada, 113 hektarlık tarım arazisi ile yaklaşık 700 evin sel ve toprak kaymalarından etkilendiği belirtildi.

Yetkililer bir yandan selin vurduğu bölgelerde arama kurtarma ve temizlik çalışmalarına devam ederken bir yandan da yoğun yağışlara karşı halkı uyardı. Ülkede yağmurların sürdüğü belirtilirken, sel ve toprak kaymalarına karşı vatandaşlar uyarılarak herkesin tedbirli olması istendi.