Dünyanın en çok güneş alan yeri açıklandı! Buna rağmen en sıcak yeri değil

Dünyanın en çok güneş alan bölgesi açıklandı. Burası güneş almasına rağmen en sıcak yer değil.
Dünyanın en çok güneş alan yeri açıklandı! Buna rağmen en sıcak yeri değil

Yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en çok güneş alan yeri belli oldu. Buna rağmen bu bölge dünyanın en sıcak yeri değil. Güney Amerika'nın batı kıyısına yakın yerde Atacama Çölü'nün Altiplano'su olan And Dağları'nın yakınında oldukça geniş bir ova yer almaktadır.

Bu ova 4000 bin metreden daha yüksek olan dünya üzerindeki en soğuk ve kuru nokta tüm yerlerden çok daha fazla güneş ışığı almaktadır. Daha yüksek olan yerler ve ekvatora yakın olan yerleri gölgede bırakmaktadır.

Bilim insanları en çok güneş alan yerleri açıkladı. Burası güneş alsa da en sıcak yer değil. Söz konusu araştırma Bulletin of the American Meteorological Society'de 1 Haziran'da yayımlanmıştır.

Bilim insanları uydu verilerini incelemiş ve Güneş ışınımlarını hesaplamışlardır. Böylece Güneş'in çekirdeğindeki Füzyon süreci ile açığa çıkan elektromanyetik radyasyon enerjisi anlamına gelmektedir.

DÜNYANIN EN ÇOK GÜNEŞ ALAN YERİ

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan en çok güneş alan yer ise Güney Amerika'da yer alan Atacama Çölü'ndeki Altiplano oldu. Burada Güneş ışınımlarının en yoğun yoğun alındığı tespit edildi.

Bilim insanları Altiplano'nun Şili kısmında kalan bölümüdeki Chajnatro platosunda metrekare başına 2 bin 177 wattlık Güneş ışınımı enerjisi olduğunu hesaplamıştır. Atmosferin en üst katmanına metrekare başına 1360 wattlık enerji geldiğini söyleyen bilim insanları Altiplano'daki miktarın bundan daha da fazla olduğunu söyledi.

Ayrıca söz konusu araştırmada 5 bin metre yükseklikte bulunan bu bölgenin üzerindeki ince ve yüksek irtifadaki bulutlara sanki bir büyüteç etkisiyle ışınımın yoğunluğunu arttırdığını da tespit etti.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.