Dünyada bir ilk! Hapşırığını tutmayı başaran adamın başına bakın ne geldi!

Günlük hayatta hepimiz hapşırıyoruz. Uzmanlar her seferinde hapşırığın tutulmaması gerektiğinin altını çiziyor. Ancak Taylandlı bir adam dünyada bir ilki başararak hapşırığını tuttu! Dünya’da bir ilk olarak Taydlandlı adamın başına gelenler şaşırttı.
Dünyada bir ilk! Hapşırığını tutmayı başaran adamın başına bakın ne geldi!

Adı açıklanmayan Taylandlı bir adam araç kullanırken hapşırığı geldi. Ancak hapşırmak istemeyen adam hem burnunu hem de ağzını sıkıştırarak hapşırığının gelmesini engelleyerek onu bastırdı. Ancak yaptığı bu hata sağlık açısından ona ciddi bir problem çıkardı.

Üst solunum yollarında bastırılan hapşırık, normalde çıkarken ki basıncın 20 katı daha fazla bir basınç oluşturmasına neden oldu. Bu basınç adamın nefes borusunu yırttı.

ACİLE BAŞVURDU

Kısa süre içerisinde şiddetli boyun ve boyunun her iki yanında şişlik şikayeti ile hastaneye başvuran adamın nefes alma, yutkunma ve konuşmada zorluk yaşadığı görüldü. Yapılan tarama sonucunda hapşırığını tutması sebebi ile nefes borusunda 2+2 milimetrelik bir yırtığın olduğu görüldü.

AMELİYATSIZ İYİLEŞTİ

Doktorlar, izledikleri adamın ameliyat olmasına gerek olmadığına karar verdiler. Oksijen ve hayati belirtilerin stabil kalması için çalıştılar. Ortalama 2 gün boyunca takip altında kalan adama ağrı kesici ve ateş düşürücü verildi.

2 hafta kadar da fiziksel aktiviteden kaçınılması önerildi. 5 gün sonra da yeniden girdiği taramada iyileşme gösterdiği ortaya çıktı.

Uzmanlar yaşanabilecek bu tür durumlara karşı hapşırığın tutulmaması ve kesinlikle engellenmemesi gerektiğinin her fırsatta altını çiziyor. Hapşırığı tutmanın vücutta olumsuz pek çok duruma neden olduğu biliniyor.