Cumhurbaşkanı Erdoğan 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'a gidecek

Uluslararası temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Er8doğan'ın 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'a gideceği açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'a gidecek - Yurt dışı temaslarına tüm hızı ile devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak için bu ülkeyi ziyaret edeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı CİMER tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dın Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Filistin'de yaşanan insanlık dramı ve ateşkes için temaslarda bulunacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SUUDİ ARABİSTAN'A GİDECEK!

11 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında gezi boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda geri dönüş yapana kadar görevini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevde Yılmaz'ın vekalet edeceği belirtildi.

vekalet.jpg

Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere kararı kapsamında görevi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz devralırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye gerçekleştirilen saldırıların son bulması ve Filistin'de ateşkesin sağlanması için zirvede önemli görüşmeler yapacağı ifade edildi.

8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi, Filistin'de yaşanan savaşı görüşmek için toplantı kararı almıştı. Arap ülkeleri yaşanan saldırılara karşı sessiz kalmakla eleştirilirken Filistin'de yaşanan saldırılara karşı ortak bir metinde anlaşma sağlanması bekleniyor.