Çin'de 6,2 büyüklüğünde şiddetli deprem 116 ölü 220 yaralı

Çin'de meydana gelen şiddetli depremde en az 116 kişi öldü 220 kişi yaralandı.
Çin'de 6,2 büyüklüğünde şiddetli deprem 116 ölü 220 yaralı

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de meydana gelen şiddetli deprem 2 eyaleti etkiledi. Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Gansu eyaletinde meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremde en az 116 kişinin hayatını kaybettiği en az 220 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Yerel saat ile 16:00 itibari ile meydana gelen yıkıcı deprem Gansu'nun yanı sıra komşu eyalet Qinghai'de de hissedildi ve büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Yerel kaynaklar depremin şiddetini 6,2 olarak açıklarken ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu ise 10 kilolemetre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünü 5,9 olarak ilan etti.

ÇİN'DE SON DAKİKA DEPREM! ÇİN DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE, ÖLÜ VE YARALI VAR MI?

Çin'de meydana gelen şiddetli deprem sonrasında ne yazık ki bazı binalarda çökme meydana gelirken yetkililer Gansu'da 105, Qinghai'de 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İki eyalette yapılan ilk açıklamalara göre ise 20 kişinin kayıp olduğu duyuruldu.

Çin'de meydana gelen depremin ardından Sincan Özerk Bölgesi'nde de 5,5 şiddetinde bir başka depremin daha yaşandığı ilan edildi. Ancak deprem sonrasında bölgede son durum ve can kaybı yaşanıp yaşanmadığı belirtilmedi. İlk depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Gansu'da arama kurtarma çalışmaları tüm hızı ile sürerken yetkililer ise yolların açık tutulması için vatandaşlara yolları açık tutmaları talimatını verdi.