Çekya'da üniversiteye silahlı saldırı! Prag'da çok sayıda ölü ve yaralı var!

Çekya’nın başkenti Prag’da bir üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi. Bu saldırı nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.
Çekya'da üniversiteye silahlı saldırı! Prag'da çok sayıda ölü ve yaralı var!

Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi’nde bir silahlı saldırı düzenlendiği açıklandı. Bu saldırıdan dolayı çok sayıda kişinin kurşunların hedefi olduğu bildirilirken ölülerin ve yaralıların oldukları belirtildi. Yaşanan silahlı saldırı Çekya’da şok etkisi yaratırken saldırıya dair ayrıntılar da belli olmaya başladı.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Charles Üniversitesi’nde bugün yerel saatle 15:00 sularında Jan Palach Meydanı’nda bulunan Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi’nde saldırı oldu. Çekya polisi tarafından verilen bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren saldırgan kısa sürede etkisiz hale getirildi.

BİRDEN FAZLA ÖLÜ, ONLARCA YARALI

Çekya’da üniversitede yapılan silahlı saldırı sonucunda kaç kişinin ölüp kaç kişinin yaralandığına dair kesin bir açıklama yapılmadı. Çekya polisi net rakam vermese de birden fazla ölünün ve onlarca yaralının olduğunu açıkladı. Bu bile yapılan saldırının boyutunun çok büyük olduğunu ortaya koyuyor.

SALDIRININ NEDENİ AÇIKLANMADI

Saldırının kim tarafından yapıldığı henüz açıklanmadı. Bununla birlikte saldırganın neden bu kadar büyük bir saldırı yaptığı da açıklığa kavuşmadı. Terör saldırısı üzerinde durulurken Çekya makamları soruşturmanın devam ettiğini ve olayla alakalı olarak kamuoyunun spekülasyon yapmamalarını istedi.

Charles Üniversitesi’nde meydana gelen saldırı büyük bir şok etkisi yaratırken polisin üniversitede çok yönlü bir soruşturma başlattığı bildirildi. Üniversitede eğitime ara verilirken ikinci bir açıklamaya kadar eğitim faaliyetleri başlamayacak. Saldırıda ölenlerin ailelerine haber verilirken yararlılar ise hastanelerde tedavi altına alındılar. Saldırılardan etkilenen yabancı öğrencilerin olduğu da bildirilirken ilgili ülkelerin büyükelçiliklerinin de bilgilendirildikleri ifade edildi.