Cami ve hastane vuran İsrail Gazze'de kilise bombaladı!

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Hastaneleri ve camileri bombalayan İsrail’in şimdi de kilise bombaladığı ortaya çıktı. İsrail’in kilise saldırısında ölenlerin ve yaralananların olduğu bildirildi.
Cami ve hastane vuran İsrail Gazze'de kilise bombaladı!

İsrail’in Gazze’ye saldırıları tüm acımasızlığıyla devam ediyor. 7 Ekim’de başlayan İsrail – Filistin savaşı oldukça kanlı bir şekilde devam ediyor. İsrail güçleri tarafından Gazze’ye bombalar yağdırılıyor. Sivillerin bulunduğu hastaneleri ve camileri bombalayan İsrail binlerce Filistinlinin ölümüne neden oldu. İsrail ordusunun son marifeti ise kilise bombalaması oldu.

İSRAİL KİLİSE VURDU

Gazze’deki İçişeri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre İsrail kuvvetleri Gazze’de bulunan Rum Ortodoks Kilisesi’ni hedefleyerek bombalama gerçekleştirdi. Filistinli sivillerin sığındıkları kiliseye İsrail ordusu bomba yağdırdı. Bu saldırı sonucunda çok sayıda kişi can verirken yararlıların sayısının da bir hayli fazla olduğu belirtildi.

Gazze’nin güneyinde bulunan Ez-Zeytun Mahallesi’ndeki tarihi Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’ne İsrail saldırdı. Bu saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı açıklanmadı. Saldırı neticesinde tarihi değeri olan kilisede çok ciddi hasar oluştu. Ayrıca yine bu saldırı ile beraber kiliseye yakın olan bir bina daha yıkıldı.

Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’nin Kudüs’teki Anglikan Kilisesi’ne bağlı olduğu bildirildi. Ayrıca bombalanan kilise 17 Ekim’de İsrail’in katliam yaptığı El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yaklaşık 250 metre mesafede bulunuyor.

İsrail’in saldırdığı bölgede sadece Müslümanlar yaşamıyor. Bölgede 1000 Hristiyan da yaşıyor. Bu halk topluluğunun ibadet yerine acımasızca saldıran İsrail ordusu yine sivilleri hedef aldı. Evi yıkılanlar Gazze’de cami, kilise ve hastane gibi binalara sığınıp hayatta kalmaya çalışıyorlar. Ancak İsrail bu alanları hedefleyerek katliam yapmaya devam ediyor.

Öte yandan İsrail’in kara harekatı için de harekete geçmeye hazırlandığı bildirildi. İddialara göre İsrail ordusu kara harekatında Gazze’de büyük kayıplar vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Bunu en aza indirmenin planlarını yapan İsrail kuvvetlerinin Gazze’deki tünellerde kimyasal silahlar kullanmanın hazırlığını yaptıkları belirtildi.