Brent petrol varil fiyatı bir gecede fırladı! Akaryakıt fiyatlarına savaş zammı geliyor

Akaryakıt fiyatları özellikle küresel gelişmelere bağlı olarak sürekli değişmeye devam ediyor. Aktarılan son dakika haberine göre brent petrol varil fiyatı resmen bir gecede fırladı! Brent petrol fiyatı artınca da gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi.
Brent petrol varil fiyatı bir gecede fırladı! Akaryakıt fiyatlarına savaş zammı geliyor

Son 2-3 gündür İsrail ve Filistin arasındaki gerginlik, tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Orta Doğu’da tansiyonun yükselmesinden sonra petrol fiyatları resmen bir gece yüzde 4-5 oranında değer kazanması sonrasında akaryakıt fiyatları fırladı. Akaryakıt fiyatlarına resmen savaş zammı geliyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA ETKİSİ MERAK EDİLİYORDU

ABD ham petrol fiyatı özellikle son günlerde ortaya çıkan savaş riski ile hız kazandı. Piyasada brent petrol varil fiyatlarının zamlandığı konuşulurken bu durumun akaryakıt fiyatlarına nasıl etki göstereceği ayrı bir merak konusu oldu!

220220221405207936758.jpg

YÜZDE 4 ORANINDA ARTTI

Piyasalardan alınan son rakamlara göre brent petrol varil fiyatı yüzde 4 oranında yükseldi. Anlık olarak bir varil 87,95 dolardan işlem görüyor. ABD ham petrolü, yüksek faiz oranları ve yavaşlık gösteren küresel büyüme akaryakıt fiyatlarına olumsuz olarak yansıyacak. Konu ile ilgili önemli analizlerde bulunan Citigroup Inc. Analistleri Ed Morse ve Eric Lee, İstail ve Hamas arasında devam eden kriz sebebi ile Arabistan günlük 1 milyon varil üretimine ara verme durumunu erteleyecek.

GÖZ ATMANIZ GEREKEN DİĞER ZAM HABERLERİ:

SON 3 YIL EN BÜYÜK KAYBI

Durumun belirsizliğini koruması sebebiyle, akaryakıt fiyatları bu belirsizlikten beslenerek fiyatların artış gösterebileceği ve konuşulan konular arasında. Hamas ve İsrail arasındaki gerginlik ve çatışma hali sebebi ile Orta Doğu Borsaları da resmen çakıldı. Son 3 yıl en büyük kaybını yaşayan İsrail endeksine ek olarak Suudi Arabistan yüzde 1,6 Mısır ise yüzde 2,6 oranında geriledi.

Ülkemizde ise akaryakıt fiyatlarına son olarak 3 Ekim tarihinde LPG’ye 69 kuruş olarak zam yapılmıştı.