BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze için yine anlaşma çıkmadı

BM Güvenlik Konseyi İsrail'in Filistin'e karşı başlattığı savaşın ardından yaptığı 7. toplantısında da anlaşmaya varamadı.
BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze için yine anlaşma çıkmadı

Hamas tarafından İsrail'e yapılan saldırı ve ardından İsrail tarafından Filistin'e karşı başlatılan yoğun bombardıman altında başlayan savaş büyük bir insanlık dramına dönüştü. Filistin'de çocuk ve kadınlara yönelik saldırılar tüm hızı ile devam ederken BM Güvenlik Konseyi bir kere daha anlaşamadı.

New York'ta basına kapalı olarak gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Toplantısı bir kez daha sonuçsuz kaldı. Toplantı sonrası açıklama yapan ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, "Halihazırda bir anlaşma sağlanamadı" ifadesini kullandı.

GAZZE'DE İNSANLAR ÖLÜRKEN BM GÜVENLİK KONSEYİ ANLAŞMAYI BAŞARAMADI!

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood yaptığı açıklamasında çatışmalara insani ara verilmesinin gündeme geldiğini ancak konsey üyelerinin yine farklı görüşleri savunması nedeniyle anlaşmaya varamadıklarını ifade etti.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jung ise Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) birlikte BMGK'yi "İsrail'in hastaneler, mülteci kampları, BM tesislerine" yönelik saldırılarını görüşmek için topladıklarını aktardı.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jung ise yapmış olduğu açıklamasında Gazze Şeridi'nde meydana gelen bombalamalarda ve saldırılarda 10 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade ederken bölgede kimsenin güvende olmadığını söyledi. Yaşananları insaniyet krizi olarak tanımlayan Jung, Birleşmiş Milletlerin artık acilen devreye girmesi ve insani ateşkes sağlaması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda bir kere daha karar çıkmaması ise tepki çekti.