Beşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için çok ağır açıklama!

Türkiye ile Suriye arasında diplomatik ilişkilerin yeniden geliştirmesi yönündeki çalışmaların ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün Türkiye açıklaması yaptı. Esad’ın Türkiye hakkında kullandığı sözler büyük tepki çekti.
Beşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için çok ağır açıklama!

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle uzun bir süredir Türkiye ile Suriye devletleri arasında diplomatik ilişkiler kesilmişti. Türkiye’de milyonlarca Suriyeli yaşarken bu göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeleri için Suriye ile temas kurulması makul bir yol olarak değerlendirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceklerini açıklamıştı. Ancak bugün Beşar Esad’ın Sky News Arabia’ya verdiği röportaj iki ülke arasındaki bağların tamamen kopmasına neden olacak cinsten olduğu görüldü.

ERDOĞAN’A VE TÜRKİYE’YE AĞIR SÖZLER!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalar yapan Beşar Esad, “Erdoğan’ın benimle görüşmek istemesinin amacı Suriye’deki Türk işgalini meşrulaştırmak istemesidir. Suriye’deki terörizm, bir Türk ürünüdür. Mültecilerin geri dönüşünün önündeki en büyük engel de terörizmin tahrip ettiği alt yapıdır. Erdoğan ile onun şartları altında görüşmeyeceğim.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAPI AÇIK DEMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada Suriye ve Beşar Esad hakkında, “Suriye ile bizim kapıyı kapatmamız gibi bir durum yok. Kapı her zaman açık. Dörtlü zirveler yapılır ama biz Essad ile görüşmeye kapalı değiliz, gerekirse görüşürüz. Onların bize yaklaşımı önemli. Suriye’de Esed maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey kesinlikle olamaz. Sınırlarımızda teröristler varken biz tampon bölgeden nasıl çıkarız. Esad aynı ifadeleri farklı ülkelere karşı kullanabiliyor mu? Kullanamıyor ve bunun için de biz adil bir yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olursa bizim açımızdan bir mesele yok, sorunların tamamını aşarız.” demişti.

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türkiye ile yaptığı açıklamaların tam olarak neler olduğu da ortaya çıkmadı. Sky News Arabia’da yapılan röportaj bu akşam yayınlanacak ve Türkiye hakkında kullanılan ifadelerin geniş kapsamlı açıklamaları bu röportajda yer alacak.