Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı! 2 İsveçli öldürüldü, takımlar ikinci yarıya çıkmadı!

Belçika ile İsveç arasında oynanan maçın ikinci yarısı silahlı saldırı nedeniyle ertelendi. Maçın oynandığı stadyumun çevresindeki silahlı saldırıdan dolayı oyuncular sahaya çıkmayınca maç yarıda kaldı.
Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı! 2 İsveçli öldürüldü, takımlar ikinci yarıya çıkmadı!

Belçika ile İsveç arasında 2024 Avrupa Şampiyonası EURO 2024 Elemeleri F Grubu mücadelesine silahlı saldırı gölgesi düştü. Silahlı saldırı sonucunda İsveçli oyuncular ikinci yarıya çıkmak istemediler. Bunun üzerine maç iptal edildi. Silahlı saldırıda ölen iki kişinin de İsveç vatandaşları olduğu açıklandı.

MAÇ YARIDA KALDI!

Belçika ile İsveç arasında oynanan maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı. Ancak stadyum çevresindeki silahlı saldırı olayın boyutunu başka bir aşamaya taşıdı. İsveçli futbolcular sahaya çıkmama kararı alıp uyguladılar. Belçika milli takımının futbolcuları da rakiplerinin aldığı bu karara destek olup sahaya çıkmadılar.

2 İSVEÇLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Belçika’daki saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin maçı izlemek için gelen İsveç vatandaşları oldukları tespit edildi. Maçın oynandığı Kral Baudouin Stadyumu ile saldırının olduğu yer arasındaki mesafenin 5 km olduğu bildirildi. Yaşanan olayla alakalı olarak Belçika milli takımı adına, “Brüksel’de bu gecenin erken saatlerinde yaşanan olaylar nedeniyle maç durduruldu. Düşüncelerimiz etkilenen herkesle birlikte” açıklaması yapıldı.

Belçika Ulusal Kriz Merkezi de yaşanan duruma dair, “Bu gece Brüksel’de bir silahlı saldırı gerçekleştirildi. Kayıplar meydana geldi. Saygı göstererek bu olayla ilgili hiçbir görüntü ve videonun paylaşılmamasını rica ediyoruz.” duyurusunu yaptı.

BAŞBAKAN TERÖR DEDİ!

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise bir açıklama yaparak, “Bu akşam Brüksel’de İsveç vatandaşlarına yönelik gerçekleştirilen üzücü saldırının ardından İsveç Başbakanına taziyelerimi ilettim. Bu bir terör saldırısıdır.” dedi.

Yaşanan olayın ardından Belçika’da terör alarmı verildi. Belçika’da devlet yetkilileri halkı uyararak dikkatli olmalarını ve gereksiz seyahatlere çıkmamalarını istedi. Ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken Başbakan, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı Ulusal Kriz Merkezi’nde süreci yönetiyorlar.