Bangladeş’te 7 katlı restoranda yangın faciası 43 kişi öldü 22 kişi yaralandı

Bangladeş’in başkenti Dakka’da yaşanan yangın büyük bir faciaya dönüştü. Restoranda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 43 kişi hayatını kaybederken 22 kişi ise yaralandı.
Bangladeş’te 7 katlı restoranda yangın faciası 43 kişi öldü 22 kişi yaralandı

Dünya Bangladeş'ten gelen yangın haberi ile sarsıldı. Ülkenin başkenti olan Dakka'da bir restoranda başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Dakka'nın en büyük restoranları arasında yer alan ve Dakkalılar kadar ülkeye ziyarete gelen turistlerin de uğrak noktası olan Kacchi Bhai adlı 7 katlı restoranda yangın çıktı.

Restorandan dumanların yükselmesi üzerine yapılan ihbarlar sonucunda bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucunda yangın söndürülürken ilk belirlemelere göre restoranda bulunan 22 kişi hayatını kaybederken 43 kişi ise yaralandı.

DAKKA'DA RESTORAN YANGINI FACİAYA DÖNÜŞTÜ!

Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir restoranda çıkan yangından 43 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Bangladeş’in başkenti Dakka’da bulunan Kacchi Bhai adlı 7 katlı restoranda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Yangının söndürülmesinin ardından Bangladeş Sağlık Bakanı Dr. Samanta Lal Sen, yangında 43 kişi hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. İtfaiye ekipleri, 75 kişiyi ise yangından sağ kurtarmayı başardı.

Yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi dünya basınında da geniş yankı uyandırırken ekipler yangının çıkış nedenini araştırmaya başladı. Yangında açıklanan son resmi rakamlara göre 75 kişi sağ kurtarılırken, 43 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı.