Afganistan'da peş peşe 2 yeni büyük deprem

2400 kişinin hayatını kaybettiği depremle sarsılan Afganistan'da 2 yeni büyük deprem daha meydana geldi.
Afganistan'da peş peşe 2 yeni büyük deprem

Geride bıraktığımız Cumartesi günü meydana gelen büyük depremle sarsılan Afganistan'ın Herat Vilayeti'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 400'ü geçmişti. Ülkede arama kurtarma çalışmaları zorlu koşullar altında devam ederken ülkede peş peşe 2 büyük deprem daha meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) tarafından yapılan açıklamada , yerel saatle 05.11'de merkez üssü Herat'ın 28 kilometre kuzey ve kuzeybatısı arasında olan 6,3 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana geldiği açıklandı.

AFGANİSTAN'DA PEŞ PEŞE YENİ DEPREMLER!

USGS tarafından yapılan açıklama ile 05:11 saatinde meydana gelen 6,3 şiddetindeki depremin hemen 11 dakika sonrasında yine aynı bölgede bu seferde 5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldiği duyuruldu. Şehirde depremden sonra kısa süreli elektrik kesintisi yaşanırken yerel halkın büyük bir panik ve korku ile sokaklara çıktıkları kameralara yansıdı.

afganistan.jpg

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, 7 Ekim'de Afganistan'ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde yerel saatle 11.00'de art arda şiddetli depremler yaşanmıştı. İlki 6,3 büyüklüğünde olaN büyük depremin ardından kısa sürede peş peşe 5,5, 6,3 ve 5,9 büyüklüğünde yeni depremler yaşanmış ve büyük bir yıkıma neden olmuştu.

AFGANİSTAN DEPREMİNDE SON DURUM NE, DEPREMDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, HAYATINI KAYBETTİ?

Afganistan depreminde geçici Taliban yönetimi tarafından yapılan son açıklamada deprem nedeni ile 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken halen enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği açıklanmıştı. Deprem nedeni ile yaralanan kişilerin sayıları ise kesin olarak açıklanmamış ve binlerce yaralı ifadelerine yer verilmişti.