ABD vatandaşlarına Lübnan'ı terk edin uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri Lübnan'da yaşayan vatandaşlarına yönelik ülkeyi terk edin çağrısı yayımladı.
ABD vatandaşlarına Lübnan'ı terk edin uyarısı

Hamas tarafından İsrail'e yapılan saldırının ardından İsrail tarafından Filistin'e karşı açılan savaş büyük bir insanlık dramına dönüşmüştü. İsrail'in kullandığı orantısız güç dünyada yankı uyandırırken Orta Doğu'da alarm zilleri çalmaya başlamıştı.

Süreçte ABD Başkanı Biden İsrail'i ziyaret ederek Netanyahu'ya destek verdiğini açıklaması ile İsrail şiddetin dozunu daha da arttırmış, savaş kuralları hiçe sayılarak adeta etnik bir soykırıma dönüşmüştü. Batının desteklediği İsrail Lübnan, Mısır ve Suriye'yi de tehdit ederken ABD vatandaşlarına Lübnan'ı terk edin çağrısında bulundu.

ABD LÜBNAN'DAKİ VATANDAŞLARINA UYARI YAYIMLADI!

Amerika Birleşik Devletleri tarafından Lübnan'da yaşayan vatandaşlarına yönelik uyarı mesajı yayımlandığı ortaya çıktı. ABD vatandaşlarına yönelik olarak yayımlanan açıklamada "Lübnan'a seyahat etmeyin" uyarısı yapıldığı ifade edilirken ülkeden ayrılmak isteyenlerin "öngörülemeyen güvenlik durumu" nedeniyle hemen ayrılması istendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada Lübnan'a yönelik seyahat tavsiyesinde güncelle yapıldığı ilan edildi. ABD vatandaşlarına "güvenlik gerekçesiyle Lübnan'a seyahat etmeyin" uyarısı yapılırken uçuşların hala devam ettiği ancak kapasitenin azaltıldığı vurgulandı.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yayımlanan yazılı açıklamada ise Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların, "öngörülemeyen güvenlik durumu" nedeniyle hemen ayrılması gerektiği konusunda vurgulama dikkat çekti. Söz konusu uyarılar ve acil kodu ile boşaltma talebi olası İsrail müdahalesi öncesinde ABD'nin vatandaşlarını tahliye etme çabası olarak yorumlandı.