ABD Kansas'ta geçit törenine silahlı saldırı 1 ölü 14 yaralı

Dünyada en çok silahlı saldırının gerçekleştiği ülkelerden biri olan ABD'de düzenlenen geçit törenine silahlı saldırı yapıldı.
ABD Kansas'ta geçit törenine silahlı saldırı 1 ölü 14 yaralı

Amerika bir kere daha silahlı saldırı şoku ile sarsıldı. ABD’nin Missouri eyaletindeki Kansas şehrinde düzenlenen Super Bowl turnuvasında şampiyon olan Kansas City Chiefs takımı için geçit töreni düzenlenmişti.

Kansaslılar kutlama için düzenlenen geçit törenine akın ederken törene silahlı saldırı düzenlendi. Amerikalıların büyük panik ve korku ile kaçıştığı anlar kameralara yansırken saldırıda ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin ise yaralandığı resmi olarak açıklandı.

ABD'DE SON DAKİKA SİLAHLI SALDIRI! 1 KİŞİ ÖLDÜ, 14 KİŞİ YARALANDI!

ABD’nin Missouri eyaletindeki Kansas şehrinde Super Bowl turnuvasını kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni esnasında yapılan silahlı saldırıda ilk bilanço netleşti. Kansas şehri itfaiye departmanından yapılan açıklamada, en az 1 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kurbanlardan üçünün hayati tehlikesinin bulunduğu, beşinin ciddi şekilde yaralandığı belirtilirken, diğer kurbanların ise hafif şekilde yaralandığı ifade edildi. Polis ise silahlı iki şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kansas City Belediye Başkanı Quinton Lucas ise, saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, “herkes kadar üzgün” olduğunu belirterek, yaşananlardan ötürü hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Saldırı sonrasında yaşanan panik ve taraftarların vurulan bir kişiye yaptığı müdahale amatör kameralara yansırken, şüphelilerden birinin taraftarlar tarafından yakalanarak poise teslim edildiği iddia edildi. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

Saldırı Amerika'da büyük bir şok yaşanmasına neden olurken Union istasyonu yakınlarında gerçekleştirilen olay saniye saniye kameralara yansımıştı. Saldırı ABD'de en çok konuşulan gündem maddesi oldu.