7,7 Kahramanmaraş depremini bilmişti! 48 saat içinde büyük deprem olacağını söyledi

Türkiye 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta büyük felaketi yaşamıştı. 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden sonra açıklamaları gündem olan Deprem Kahini Frank Hoogerbeets, son yaptığı açıklamasıyla tüm dünyayı diken üstünde bıraktı!
7,7 Kahramanmaraş depremini bilmişti! 48 saat içinde büyük deprem olacağını söyledi

Deprem Kahini Frank, yaptığı açıklamasında Pakistan’da 48 saat içerisinde büyük bir deprem olacağını söyledi. Yaptığı açıklamalarla bilim adamlarının dikkatini çeken Frank’ın açıklaması dikkat çekti.

6 Şubat tarihinde ülkemizde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depreme ilişkin yaptığı açıklamalar gündem olmuştu. Verilerle depremi önceden tahmin eden Frank, şimdi de Pakistan’da büyük deprem olacağını söyledi.

PAKİSTAN’DA DEPREM OLACAĞINI SÖYLEDİ

Deprem Kahini olarak sosyal medyada adlandırılan Frank’ın yaptığı yeni açıklamalar gündem oldu. Şimdi de Pakistan’da büyük bir deprem olacağını ifade eden Frank, deprem için 48 saat saatin kaldığını söyledi.

ÜLKEDE PANİĞE NEDEN OLDU

Konuya ilişkin SSGEOS isimli araştırma grubu ile çalışmalarına devam eden Frank’ın yaptığı bu açıklama Pakistan’da ciddi bir paniğe neden oldu. Şubat ayında ülkemizdeki depreme ilişkin yaptığı açıklamalarla herkesin dikkati çeken Deprem Kahini, korkutmasına rağmen pek çok kişi tarafından da X sosyal medya hesabı üzerinden takip ediliyor.

BİLİMSEL TABANI YOK

SSGEOS, açıklamasında yaptıkları açıklamaların ve çalışmaların bilimsel bir tabanı olmadığını ifade etti. Pakistan’daki fay hattı üzerinde elektrik yoğunluğunun çok yüksek olduğunu belirten kurum, deniz seviyesindeki atmosferde elektrik akışını inceliyor.

3 ŞUBAT’TA UYARMIŞTI

Ülkemizde meydana gelen 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sadece 3 gün önce (3 Şubat) sosyal medya hesabından paylaşım yapan Frank, "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır" demişti. Yaptığı bu açıklama sonrasında sosyal medyada deprem kahini olarak adlandırılmaya başlandı.