3.000 euro aylık yardım! Almanya'da aile destekleri yükseltildi!

Almanya’da ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ücretlerinde artışa gidildiği bildirildi. Bu kapsamda bir aile Almanya’da 3.000 euro aylık yardım ödemesi alabiliyor.
3.000 euro aylık yardım! Almanya'da aile destekleri yükseltildi!

Almanya’da vatandaşlara yapılan yardımların ödeneklerinde yeni bir artış yapıldığı bildirildi. Sosyal yardımlarla dikkat çeken ülkelerden birisi olan Almanya’da insanlar devletten çok önemli destekler alabiliyorlar. Bu destekler ile Türkiye’deki sosyal yardımlar karşılaştırıldığında arada uçurum olduğu görülebiliyor.

BİR AİLEYE 3.000 EURO AYLIK YARDIM!

Almanya’da 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak şekilde yardımlarda artış yapıldığı bildirildi. Buna göre her bir ebeveyn başına 451 euro, 14-17 yaş arası çocuk başına 420 euro, 6-13 arası çocuk başına 348 euro, 0-5 yaş arası çocuk başına 318 euro yardım ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler yapıldığı gibi aileler eğer muhtaç durumdaysalar kira, ısınma, ve bazı yan giderler için de devlet ödeme yapıyor.

TEK YAŞAYANLARA AYLIK 2.000 EURO!

Almanya’da yaşan üç çocuklu bir aile muhtaç durumdaysalar devlet onlara aylık toplam 3.000 euro ödeme yapıyor. Ayrıca bu tutarın üzerine bazı eklemeler de yapılabiliyor. Yalnız yaşayan kişilere ise 502 euro aylık ödemesi veriliyor. Kira, eğitim ve vergi gibi desteklerle tek kişinin alacağı yardım tutarı 2.000 euro olabiliyor.

YABANCILAR DA ALIYOR!

Almanya’da sosyal yardım alabilmek için Almanya vatandaşı olma şartı da aranmıyor. Almanya’da yasal olarak yaşayan herkes bu yardımlardan yararlanabiliyorlar. Türk vatandaşları Almanya’da kaçak durumda değillerse, oturma izinleri varsa sosyal yardım ödemesi alma imkanına sahip oluyorlar.

200 BİN TÜRK YARDIM ALIYOR!

Son verilere göre Almanya’da toplam 5,5 milyon kişi her ay sosyal yardım alıyor. Bu sosyal yardım alanların içerisinde 200 bin Türk de bulunuyor. En çok yardım yapılanlar listesinde Türkler üçüncü sırada bulunuyorlar. İlk sırada Ukraynalılar, ikinci sırada ise Suriyeliler yer alıyor. Yardımla geçinenlerin 2 milyon 918 bininin alman vatandaşı oldukları bildirilirken 2 milyon 495 bin kişinin de yabancılar olduğu belirtiliyor.