Yeni deprem olacak uyarısı! Deprem uzmanı illeri tek tek açıkladı!

Yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni bir deprem açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan il il sayarak deprem uyarısı yaptı.
Yeni deprem olacak uyarısı! Deprem uzmanı illeri tek tek açıkladı!

Türkiye’de deprem gerçeği kendisini unutturmuyor. Gerçekleşen orta şiddetli depremler herhangi bir yıkıma neden olmazken insanları tedirgin ediyor. Bu depremlerin daha sonra olabilecek büyük depremlere işaret edip etmediği ise en büyük bilinmezlik olarak insanların aklını kurcalıyor. Deprem alanında yaptığı bilimsel çalışmalarla tanınan yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli bir açıklama yaptı.

YENİ DEPREM UYARISI

Son günlerde Adıyaman’da, Malatya’da ve Sivas’ta depremler meydana geldi. Bu da sismik hareketliliğin üst seviyede olduğunu gösteriyor. Doğu Anadolu Fayı için de uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyorlar. Deprem üreten canlı bir fay olan Doğu Anadolu Fayı ile alakalı olarak yapılan değerlendirmelerde bilim insanları oldukça temkinli hareket ediyorlar.

3 İL AÇIKLADI!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan son depremlerin ardından yaptığı açıklamasında, “Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman 4,0 büyüklüğünde, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de 4,5 büyüklüğünde , Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde sürdürüyor. Bu depremler bize bazı işaretler veriyor. Gerginliğin yer direncini yendiği konumda er ya da geç büyük deprem olacak.” dedi.

Deprem zamanı hakkında bilgi vermeyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Depremin ne zaman olacağını bilim tespit edemiyor. Ancak bilim kullanılarak deprem önlemi alabilirsiniz. Depreme karşı dayanıklı yapıları bilimin yardımı ile yaparsanız depremden korunursunuz. Bunu yapabilseydik geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz insanımızı kurtarabilirdik. Halen daha bunu yapabiliriz. Vatandaşımız bunu siyasetçilerden talep etsinler.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl meydana gelen büyük depremin yıl dönümü için kısa bir süre kaldı. Deprem uzmanlarının depremin 1. yılında bölgede yapılan son sismik çalışmaları hakkında kapsamlı bilgilendirme yapmaları bekleniyor.