Uşak'ta Yüzlerce Ağaç Toprakla Buluştu

Uşak Belediyesi tarafından 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Çevreköy ve Malkoçoğlu İlkokulu öğrencilerinin de katılımıyla ağaç dikim töreni düzenlendi. Törende 4 bine yakın ağaç dikildi.
Uşak'ta Yüzlerce Ağaç Toprakla Buluştu

Kuzey Çevre yolunun yetişkin ağaçlarla yeşillendirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın her noktasının güzelleştiğini vurguladı. Cahan, “Özelikle kuzey bölgelerinin kullandığı ve hastane, adliye, emniyet müdürlüğü, Uşak Üniversitesi ve İzmir tarafı ulaşımları daha kolay bir hale getiren yolumuz şimdi renk kazanıyor. Burada yol, kaldırım, aydınlatma, yan duvarlar ve refüjleri tamamlandı. Sıradaysa yolumuzu güzelleştirecek çevre düzenlemeleri var.” dedi.

YEŞİL UŞAK İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Uşak için yeşillendirme seferberliği başlattıklarını dile getiren Başkan Cahan, “Gençlerimizle bir ağaç dikim töreni gerçekleştiriyoruz. Yarın buradaki gençlerimiz büyüdüğünde ve buradan geçerken bu ağaçları kendilerinin diktiğini hatırlayacak. Çevre bilincinin oluşması açısından önemli bir çalışma. Uşak’ı gelecek nesillerimize en güzel ve yaşanılır şekilde teslim edeceğiz.” diye konuştu.

KORKMAZ: ŞEHRİN HER YERİ GÜZELLEŞECEK

Öğrencilerin böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Malkoçoğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Cevdet Korkmaz ise, “Belediyemizin bize olan davetinden memnuniyet duyduk. İnşallah şehir merkezimizin güzelleştiği gibi şehrimizin çevresi de yeşilliklerle, çevre yolu ile daha da güzelleşecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Çevreköy İlkokulu Müdürü Murat Kocakaya da etkinlik için ve davet edilmeleri nedeniyle Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkürlerini iletti.

Ağaç dikim törenine katılan miniklerden Emine, “Ben buraya ağaç dikeceğim ve büyüdüğümde o ağacın benim olduğunu bileceğim. Benim emeğim olduğunu hatırlayacağım. Burayı ziyaret edeceğim.” İfadelerine yer verirken, öğrencilerden Ramazan ise, “Ağaç diktiğimiz için çok mutluyum. İnşallah Uşak’ımız her zaman çok temiz ve güzel olur. Ağaçlarımız çok kıymetli. Sizin sayenizde buraya ağaç dikeceğiz ve büyüdüğümüzde gelip görebileceğiz. Uşak’ı yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız.” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Daha sonra minikler Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte küreklerle önce ağaçlar için alanı hazırladı ardındansa leylandi ağaçlarını toprakla buluşturdu. Minikler dikimin ardından ağaçlara ilk suyunu vermeyi de ihmal etmedi.