Uşak'ta yılbaşında hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni yıla girerken Uşak’ta havanın nasıl olacağını açıkladı. Uşak’ta yılbaşında nasıl bir hava olması bekleniyor?
Uşak'ta yılbaşında hava nasıl olacak?

2023 yılının son iki gününe girildi. 31 Aralık Pazar akşamı ise yeni bir yılın başlangıcı sabırsızlıkla bekleniyor. 1 Ocak ile beraber 2024 yılının ilk günü girmiş olacak ve pek çok konuda değişiklik olabiliyor. Bunun yanında Uşak’ta insanlar tüm bu süreçte havanın nasıl olabileceğini merak ediyorlar. Bu konuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahminleri açıklandı.

UŞAK’TA YILBAŞINDA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Uşak’ta 30 Aralık Cumartesi, 31 Aralık Pazar ve 1 Ocak Pazartesi günlerine dair hava durumu tahminleri açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre yılbaşında Uşak’ta herhangi bir yağış beklentisi bulunmuyor.

Cumartesi yani bugün Uşak’ta hava sıcaklığı en düşük 2, en yüksek 14 derece olacak. Sisli, bir havanın Uşak’ta etkili olması beklenirken bu konuda özellikle araç sahipleri uyarıldılar. Trafikte görüş mesafesinin aralıklarla azalabileceği uyarısı yapılırken tedbirli olunması istendi.

2023 yılının son günü olan 31 Aralık Pazar günü ise Uşak’ta yine sisli bir hava etki,li olacak. Hava sıcaklığı en düşük 3, en yüksek 13 derece olurken gün boyu herhangi bir şekilde yağış olayının gerçekleşmesi beklenmiyor.

2024 yılının ilk günü olan 1 Ocak Pazartesi günü ile beraber yıl Uşak’ta yağmur ile başlayacak. Pazartesi günü Uşak’ta sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yılın ilk gününde Uşak’ta sıcaklıkların 3 derece ile 12 derece arasında değişmesi bekleniyor.

Uşak’ta yılbaşının hemen öncesi ve sonrasında mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar meydana gelecek. Oldukça iyi bir havanın etkili olacağı beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların 2024 yılına kaldığını açıkladı. Hava olaylarının insanları rahatsız etmeyeceği bir yılbaşının Uşak’ta olması bekleniyor.