Uşak’ta proje kapsamında üreticiye fide, kovan ve arıcı malzemesi dağıtıldı

Uşak’ta Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresi işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında üreticilere çok sayıda malzeme dağıtıldı. Detaylar haberimizde
Uşak’ta proje kapsamında üreticiye fide, kovan ve arıcı malzemesi dağıtıldı

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve Aile Çiftçiliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında çiftçiler için önemli bir gelişme yaşandı. Uşak Valisi turan Ergün'ün katılımının da olduğu etkinlikte çiftçilere arıcılık malzemeleri ve fidan dağıtımı yapıldı.

Aktarılan habere göre projeden toplamda bin 725 çiftçinin yararlandığı belirtildi. Maliyetin 13 milyon TL'ye yakın olduğunu ifade eden Ergün, 2024 yılının sonlarına doğru daha tutarlı bir destekleme modeli olacağını belirtti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Uşak’ta Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaresi işbirliğinde ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve Aile Çiftçiliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında çiftçilere 156 ton fide, 300 bin fide ve 400 adet kovan ve arıcı malzemesi dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törene Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

aw161892-02-min.jpg

TOPLAM MALİYET 13 MİLYON TL'YE YAKIN OLDU

Projeden toplam bin 725 çiftçinin yararlandığını ve toplam 35 bin 210 dekar alanda 13 milyona yakın TL maliyet olduğunu dile getiren Uşak Valisi Turan Ergün “Bahar aylarıyla birlikte memleketimizin toprağıyla buluşturacağımız bu tohumlarımız ve fidelerimiz ile hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak kovanlarımız ile arılarımız; emeğin yemeğe, zahmetin rahmete dönüşeceği hasat karşılığında üreticilerimize ve hemşerilerimize büyük kazançlar sağlayacaktır. Bu ve benzeri projelerle elde edilecek bereketli kazançlar, çiftçilerimizin çalışma ve üretme azmini dolayısıyla tarımsal kalkınmayı da hızlandıracaktır. 2023 yılında bu kaliteli tohumların ekilmesi ve bol yağışlı geçen sezon sonunda buğday rekoltesinde yüzde 50, arpa rekoltesinde de yüzde yüze yakın bir artış sağlanmıştır. Bu yıl da aynı kapasiteyi daha da artırma gayretimiz devam edecektir. Çiftçilerimizin alın terinin inşallah bereketli yağmurlarla 2024 yılında da karşılığını bulacağına inanarak, 2024 yılı sonlarına doğru uygulamaya konulacak olan tarımsal üretim planlaması ve sözleşmeli üretim modeli ile yöremize daha uygun ürünlere yönelim sağlanacak, daha kaliteli ve tutarlı bir destekleme modeli de hayata geçirilecektir.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra üreticilere sarısıyla fide, kovan ve arıcı malzemeleri tek tek dağıtıldı. Katılım yoğun olduğu görüldü.